Izuzetno važna utakmica za Crvenu zvezdu i Igokeu

0

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nakon još jedne vrlo važne pobjede u Evroligi nad ekipom Baskonije, vraćaju se na teren već danas od 18.30 sati u utakmici 4.kola ABA lige protiv Igokee.

Meč će se igrati u “Beogradskoj areni” sa početkom u 18.30 časova, a prvobitni termin (18 časova) pomjeren je za 30 minuta!

Za razliku od Evrolige, gdje crveno-bijeli za sad imaju dvije pobjede, start u regionalnoj ligi nije najbolji, pa se zbog skora 1-2 nameće važnost ove utakmice i pobjede.

Trener Janis Sferopulos odradio je u petak trening sa ekipom nakon dana odmora.

Izuzetno, izuzetno važna utakmica za nas, i to protiv tima koji zaista igra dobro. Uz sve to, ukoliko im to dopustite, i ne pristupite i ne odigrate utakmicu na pravi način, u stanju su da vam nanesu ozbiljnu štetu i ugroze vas. Očekujem od mojih igrača da svi do jednog budu psihički potpuno spremni za ovu utakmicu!”, rekao je Sferopulos.

Kapiten crveno-bijelih Branko Lazić je potencirao važnost utakmice.

Sa Igokeom nikada nisu bile lake utakmice u ABA ligi, ova koja slijedi ima i dodatnu važnost jer želimo da igramo bolje u regionalnom šampionatu. Tim koji igra dobro na startu sezone, doduše vezali su dva poraza, međutim, poznajemo i ekipu i trenera. Sve to garantuje da nas čeka težak meč. Kako zbog kvaliteta protivnika, tako i zbog važnosti meča jer želimo pobjedu. Da bi do nje došli pristup mora da bude apsolutno isti kao na utakmici sa Baskonijom! Pozivam naše navijače da dođu u subotu uveče u Arenu i pruže nam podršku”, rekao je Lazić.

Igokea je sezonu u ABA ligi otvorili sa dvije pobjede na gostovanju Splitu i Zadru, ali u Beograd, gdje su u prethodnih 15 mečeva sa Crvenom zvezdom uspjela da slavi tri puta, dolazi nakon dva vezana poraza protiv Budućnosti i Vircburga u FIBA Ligi šampiona.

Izuzetno teška utakmica ispred nas, u isto vrijeme i laka jer nemamo ništa da izgubimo. Izmjerićemo se protiv aktuelnog šampiona ABA lige. Poslije ne znam koliko godina imaju sjajan start u Evroligi, tako da pričati o njihovim kvalitetima je suvišno. Mi ćemo probati u ovom kratkom vremenu poslije povratka iz Njemačke da se oporavimo i pripremimo utakmicu na najbolji mogući način. Idemo da odigramo najbolje što možemo, a ako se ukaže i najmanja šansa za izenađenje mi ćemo je ugrabiti. Vjerujem u moje momke i siguran sam da ćemo dobro izgledati u subotu”, rekao je trener Igokee, Nenad Stefanović.

RASPORED

Subota

16.00h Cedevita Olimpija – Split

16.00h SC Derbi – Partizan

18.30h Crvena zvezda – Igokea

20.00h Zadar – Budućnost

Nedjelja

12.00h Mega – Mornar

19.00h Borac – Dubai

Ponedjeljak

18.30h Spartak – FMP

Ranije

Cibona – Krka 74:81

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.