Mikijelj: Neću dozvoliti da se kriminal i korupcija povezuju sa mnom ili sa ljudima koje predstavljam

0
Nedjeljama i mjesecima vodi se negativna kampanja sa dobro poznatih adresa, ali i iz nekih novih centara moći, zbog neobuzdane mladalačke političke ambicije jednog čovjeka, kazao je predsjednik Nove srpske demokratije Budva Mladen Mikijelj.

Poručuje da neće dozvoliti da se kriminal i korupcija, „u kojima drugi voljno plivaju“, povezuju sa njim ili sa ljudima koje predstavlja.

– Kada je ambicija bez utemeljenja, a karijera bez rezultata, onda je ličnost najčešće negativna i opasna, pa daje sebi mogućnost da izmišlja, optužuje i podmeće. Najčešće to liči na neki od aktuelnih rijaliti programa, čemu smo i ovih dana svjedoci. Za vrijeme mog angažmana u privatnom sektoru, kao i sada, kad sam državni službenik, moj najvažniji zadatak je da su građani zadovoljni, da im moj tim i ja služimo, odnosno da ispunjavamo njihove potrebe – istakao je Mikijelj.

Kako je naglasio, partija kojoj pripada kao svoj cilj uvijek je imala pozitivan stav i viziju bolje budućnosti.

U Crnoj Gori se ime dugo gradi

Kriminalne ili, još važnije, korumpirane grupe ili pojedinci, svoje mjesto mogu i moraju da traže daleko od mene i isključivo kod DPS-a, SDP-a ili u novim partijama koje opipavaju pozicije za svoje djelovanje na budvanskoj političkoj areni, kaže Mikijelj.

– U Crnoj Gori se ime uvijek gradilo dugo, mučno i kroz uzornu prošlost, a ne sopstvenim izjavama, podmetanjima i neosnovanim optužbama. Pozivam sve da moje ime, lično i porodično, ukoliko imaju dokaze, povežu sa bilo kakvim nezakonitim radnjama, u prošlosti ili sada, a u suprotnom da prestanu sa podmetanjem jer svakako neću dozvoliti da se blato u kome drugi voljno plivaju povezuje sa mnom ili ljudima koje predstavljam – rekao je Mikijelj.

– Smatramo da je tim ispred pojedinca i da je prošlo vrijeme da je lični interes ispred građanskog. Za razliku od priča koje intenzivno slušamo danima, moji uspjesi su timski, a greške lične. Nikad mi za neostvarivanje planova i obaveza nije bilo krivo neko ministarstvo, opština ili neki drugi organ, već je upravo neophodan moj veći napor i angažovanje, a sve u interesu građana. Nova srpska demokratija je svojevrstan tim koji se neskriveno bori za iste ciljeve – zdravije društvo, izgradnja, a ne rušenje, poštenje, a ne bahatost. Pravo građana da žive u slobodnoj državi, jednaki i uvaženi, ono je čemu težimo. Moram ponoviti ono što naši sugrađani već znaju: pored borbe za prava Srba i svih drugih sugrađana da budu slobodni i poštovani, i pored namjere da ubrzano stvorimo uslove da uđemo u Evropsku uniju, borba protiv svih vrsta bezakonja je visoko na našoj ljestvici zadataka – naglašava predsjednik OO NSD Budva.

To, kako je dodao, rade otvoreno, predvodeći, a ne prateći, svojim imenom i prezimenom, ne skrivajući se iza bilo koga.

– Ali, obratimo pažnju koliko se glasno i bez dokaza, uz stalno podmetanje, govori o kriminalu, toliko se još glasnije ćuti ovih dana o korupciji i mitu. Za mene je bezakonje i korupcija ako se u kabinetu predsednika Opštine danima organizuju politički sastanci kojima prisustvuju lica koja imaju veze upravo sa krupnim kapitalom i korupcijom, i to je ono čega u budućnosti neće biti. Za mene je bezakonje i korupcija ako mnoge opštinske firme vodi osoba koja je šef neke političke partije, ali nije zaposlena u bilo kom opštinskom organu. Za mene je potpuno bezakonje i visoka korupcija ako se prijeti onima koji su se javili na konkurse lokalne samouprave samo zato da bi se na funkcije postavila lica koja su politički podobna. Borio sam se protiv toga u vrijeme DPS–SDP-a, a boriću se i u budućnosti – poručio je Mikijelj.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.