Bratislav Dikić o Katniću i Lazoviću: Mučili su me bolesnog od raka u samici od pet kvadrata, hvala Bogu da pravda svakog stigne!

0

Bivši komndant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić podsjetio je javnost kako su ga u pritvoru mučili bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i visoki policijski funkcioner Zoran Lazović.

– Ovi „ljudi“ mučili su me bolesnog od raka u pritvorskoj samici od pet kvadrata bez adekvatne ili bolje rečeno većinom bez hrane punih 1.571 dan, tj. četiri i po godine! Bez osnovnih higijenskih i zdravstvenih uslova da preživim!  U totalnoj izolaciji, bez kontakta sa porodicom i bilo kim drugim – rekao je Dikić i dodao:

– Porodica, tj.supruga i moglo je samo jedno dijete od troje da bude u posjetu kod mene. Dođu iz Srbije i dobiju pola sata razgovora sa mnom – naveo je Dikić.

On je ponovio da su ga Katnić i Lazović ucjenjivali i tražili od njega da optuži za tzv. državni udar srpske političke predstavnike, SPC i državu Srbiju.

Ucjenjivali su me da optužim naše Srbe u Crnoj Gori, našu Srpsku pravoslavnu crkvu i Srbiju, a zauzvrat su mi nudili slobodu. Odgovarao sam im da meni takva sloboda ne treba!

– Govorili su mi da ću ja umrijeti u toj samici! Odgovarao sam im da je meni moja čast bitnija od života i da ću sa ponosom „umrijeti časno na nogama nego živjeti na koljenima“! Upozoravao sam ih da Bog sve vidi i da će ih pravda stići i da će im Bog sve vratiti! Smijali su mi se tim mojim riječima govoreći da će pravda biti ono što oni kažu sudu i javnosti i da druga pravda ne postoji!  Evo sada neka zamole Boga da im udijeli pravdu! Hvala Bogu da pravda svakog stigne – poručio je Dikić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.