Ibrahimović: Stekli su se uslovi za zatvaranje poglavlja 31, 44. Vlada aktivno sprovoditi evropsku agendu

0

Potpredsjednik Vlade i ministr spoljnih poslova Ervin Ibrahimović saopštio je da su se stekli slovi za zatvaranje poglavlja 31.

„Poslije intenzivnih aktivnosti Ministarstva spoljnih poslova, razmjenom verbalne note sa Sjedinjenim Američkim Državama o raskidanju bilateralnog sporazuma o izuzeću državljana SAD iz jurisdikcije Međunarodnog krivičnog suda, ispunjeno je i posljednje završno mjerilo iz poglavlja 31 – Spoljna, bezbjednosna i odbrambena politika“, izjavio je Ibrahimović.

Kako je dodao, „ovim su se stekli uslovi za pripremu pregovaračke pozicije da se na narednoj Međuvladinoj konferenciji zatvori poglavlje 31, a kako je poglavlje 30 – Spoljna odnosi već privremeno zatvoreno 2017. godine, stekli su se uslovi za zatvaranje cijelog klastera 6 – Spoljni odnosi“.

„Kako smo i obećali građankama i građanima Crne Gore, 44. Vlada će aktivno sprovoditi evropsku agendu kako bismo do 2028. godine bili spremni za ostvarenje još jednog velikog spoljnopolitičkog cilja poslije ulaska u NATO, punopravno članstvo u EU, a uloga Bošnjačke stranke u ovom procesu je značajna, na šta sam, kao predsjednik Bošnjačke stranke, veoma ponosan“, istakao je Ibrahimović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.