Domobrani se pobunili zbog koncerata u Splitu: Srbija preko Aleksandre Prijović sistemski sprovodi dugoročni i detaljno razrađeni plan „srpskog sveta“

0

Pjevačica Aleksandra Prijović zakazala je dva koncerta u Splitu, za 9. i 10. novembar, međutim brojna hrvatska udruženja su izrazila nezadovoljstvo povodom njenog nastupa.

Koordinacije udruženja Splita i Splitsko-dalmatinske županije, kao i Udruženje veterana 4. gardijske brigade izrazili su nezadovoljstvo datumom koncerata pjevačice Aleksandre Prijović u Splitu, koji će se u novembru održati uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

Na konferenciji za novinare rekli su da „u godini obilježavanja 500. godišnjice smrti oca hrvatske književnosti Marka Marulića svjedočimo ponovnom pokušaju „kulturnog uzdizanja“ građana Splita i okoline nametanjem muzičko-kulturnog sadržaja Srbije“.

„Srbija ovim sistemski sprovodi dugoročni i detaljno razrađeni plan ‘srpskog sveta’, između ostalog i prisvajanjem hrvatskih kulturnih veličina kao što su Gundulić i Marulić“, rekao je njihov predsjednik Ivan Turudić dodavši da ih ne iznenađuje manipulacija, laganje i namjeran odabir datuma održavanja koncerata uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Smatraju da su Grad Split i organizatori trebali da zakažu koncerte u nekom drugom terminu, ali kažu da ne traže zabranu koncerata, već promišljenost onih koji ih organiziraju.

„Nemojte stavljati so na ranu porodicama poginulih branitelja i svim Hrvatima“, poručio je Turudić​.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.