Mikijelj: Neću dozvoliti da se blato u kome drugi voljno plivaju povezuje sa mnom ili ljudima koje predstavljam

0

Predsjednik OO Nove srpske demokratije – Budva Mladen Mikijelj obratio se javnosti povodom negativne kampanje koja se vodi protiv njega i partije kojoj pripada.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Naime, nedeljama i mjesecima se vodi negativna kampanja sa dobro poznatih adresa ali i iz nekih novih centara moći, zbog neobuzdane mladalačke političke ambicije jednog čovjeka.
Kada je ambicija bez utemeljenja, a karijera bez rezultata, onda je ona najčešće negativna i opasna pa daje sebi mogućnost da izmišlja, optužuje i podmeće. Najčešće to liči na neki od aktuelnih rijaliti programa, čemu smo i ovih dana svjedoci.

Za vrijeme mog angažmana u privatnom sektoru, kao i sada, kad sam državni službenik, moj najvažniji zadatak je da su građani zadovoljni, da im služimo moj tim i ja, odnosno da ispunjavamo njihove potrebe.

Partija kojoj pripadam kao svoj cilj uvijek je imala pozitivan stav i viziju bolje budućnosti. Smatramo da je tim ispred pojedinca te da je prošlo vrijeme gdje je lični interes ispred građanskog.

Za razliku od priča koje intenzivno slušamo danima, moji uspjesi su timski a greške lične. Nikad mi za neostvarenje planova i obaveze nije bilo krivo neko ministarstvo, Opština ili neki drugi organ već je upravo neophodan moj veći napor i angažovanje, a sve u interesu građana.

Nova srpska demokratija je svojevrstan tim koji se neskriveno bori za iste ciljeve – zdravije društvo, izgradnja a ne rušenje, poštenje a ne bahatost. Prava građana da žive u slobodnoj državi, jednaki i uvaženi su ono čemu težimo.

Korupcija, uzimanje i davanje mita pored krupnog kriminalna su pošasti čiji je slom bio cilj svih nas u NSD-y preko tri decenije. To je ono što je naš znak prepoznavanja i čega se ne odričemo.

Moram ponoviti, ono što naši sugrađani već znaju, pored borbe za prava Srba i svih drugih sugrađana da budu slobodni i poštovani, i pored namjere da ubrzano stvorimo uslove da uđemo u Evropsku uniju, borba protiv svih vrsta bezakonja je visoko na našoj ljestvici zadataka. To radimo otvoreno, predvodeći a ne prateći, svojim imenom i prezimenom, ne skrivajući se iza nikoga. Ali, obratimo pažnju, koliko se glasno i bez dokaza, stalnim podmetanjem, govori o kriminalu toliko se još glasnije ćuti ovih dana o korupciji i mitu.

Za mene je bezakonje i korupcija ako se u kabinetu predsednika Opštine danima organizuju politički sastanci i prisustvuju lica koja imaju upravo veze sa krupnim kapitalom i korupcijom i to je ono čega u budućnosti neće biti! Za mene je bezakonje i korupcija ako mnoge opštinske firme vodi osoba koja je šef neke političke partije ali nije zaposlen u bilo kom opštinskom organu. Za mene je potpuno bezakonje i visoka korupcija ako se prijeti onima koji su se javili na konkurse lokalne samouprave samo zato da bi se na funkcije postavila lica koja su politički podobna. Borio sam se protiv toga u vrijeme DPS – SDP a boriću se i u budućnosti.

Poručujem svima, ulični i teški kriminal nije nešto što može biti vezano za lokalne samouprave i sada je dio narativa sličnog rijaliti programima za namicanje glasova. Problem naše zemlje je kad kriminal dobije svoje eksponente, kroz mito i korupciju, u državnim organima i lokalnoj samoupravi kakav je bio slučaj u vrijeme DPS – SDP i nažalost nije se tada sve zaustavilo.

Ja kao predsjednik opštinskog odbora nisam i nikad neću dozvoliti ni centimetar upliva korupcije i mita, kao pošasti naše današnjice, zbog kojih, nažalost, ne spadamo u razvijene evropske zemlje. Nulta tolerancija za sve što je nelegalno je danas i biće svakog dana u budućnosti dok vodim ovu partiju u Budvi.

Povezanost sa kriminalom je banalna i uvredljiva optužba jer ona podrazumijeva da smo mi, funkcioneri ove partije, podložni pljački resurs svog grada, pelješenju budućnosti djece i mladih i otimanju perspektive svojih sugrađana. To može da tvrdi ili neko ko podmeće bez dokaza ili ko radi po nalogu upravo nekih takvih centara moći i ogromnog finansijskog uticaja.

Svako onaj ko je na bilo koji način povezan sa kriminalom nema mjesta ni kod nas ni pored nas.

Ako je bilo kome namjera da nezakonito utiče, a naročito u korist divlje gradnje, postavljanja nelegalnih lokacija, zloupotrebe resursa opštine Budva onda automatski nije naš član, aktivista ili saborac uz tradicionalan pozdrav – Daleko ti lijepa kuća!

Nema mjesta u mom timu, sada niti bilo kad u budućnosti, za nekog ko Budvu ne gleda kao otvoreni grad, grad jednakih i poštenih šansi, uz puno poštovanje zakona i integriteta. Za mene podjednako bio on 5 ili 500 godina porodično u Budvi.

Zbog desetina hiljada onih koji, nažalost, nisu dočekali našu veliku pobjedu 30. avgusta mi imamo i imaćemo nultu toleranciju za svakog ko sada ili budućnosti ima za cilj vršenje bilo kakvog uticaja koji nije javan i zakonit.

Transparentnost, čast i moral su prva slova u vokabularu mog djelovanja, privatnog i političkog života, i tako će biti dok god vodim neku firmu ili političku grupaciju.
Kriminalne ili, još važnije, korumpirane grupe ili pojedinci, svoje mjesto mogu i moraju da traže daleko od mene i isključivo kod DPS-a, SDP-a ili u novim partijama koje istražuju pozicije za svoje dijelovanje na budvanskoj političkoj areni.
Ime se, u Crnoj Gori, uvijek gradilo dugo, mučno i kroz prošlost a ne sopstvenim izjavama, podmetanjima i neosnovanim optužbama!

Pozivam sve da moje ime, lično i porodično, ukoliko imaju dokaze, povežu sa bilo kakvim nezakonitim radnjama, u prošlosti ili sada, a u suprotnom da prestanu sa podmetanjem jer svakako neću dozvoliti da se blato u kome drugi voljno plivaju povezuje sa mnom ili ljudima koje predstavljam.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.