Rojević ostaje selektor Srbije

0

Trener Vojvodine nastavlja misiju na klupi Orlova, saznaje Mozzart Sport

Pominjali su se mnogo velika svetska imena, od Talanta Dujšebajeva i Raula Gonzalesa, ali Srbija ne mijenja selektora. Kako saznaje Mozzart Sport, Boris Rojević ostaje na klupi muške rukometne reprezentacije.

Poslednjih dana bilo je mnogo „bočnih udara“ na trofejnog stručnjaka, novo rukovodstvo RSS-a na čelu sa Nenadom Jankovim je tražilo novo rješenje na klupi iako Rojević ima ugovor do 2028. godine, odnosno do kraja olimpijskog ciklusa. Jurilo se veliko ime. Ljetos je u prvom planu, posle ostavke prethodnog rukovodstva na čelu sa Milenom Delić, Momir Ilić iskočio u prvi plan, „viđen“ je za selektora, ali nije došlo do dogovora čelnika na Tošinom bunaru sa proslavljenim srpskim reprezentativcem, u prethodne tri godine trenerom Vesprema.

Čak je i novi generalni sekretar RSS-a Ivan Milivojević prethodnih dana potvrdio da se radi na pronalaženju rješenja za raskid saradnje sa trenerom Vojvodine i nacionalnog tima. Na kraju – ništa od smene, Orlovi sa Rojevićem ulaze u ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026. godine u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj. Rivali su nam Španija, Italija i Letonija.

Posle kraha na Evropskom prvenstvu u Minhenu došlo je do raskida saradnje sa španskim stručnjakom Tonijem Đeronom, koji je bio na kormilu tri i po godine. Krajem februara na kormilu je stigao trener šampionskog tima Vojvodine, koji ima šest titula sa Lalama, 20 trofeja. Potpisao je četvorogodišnji ugovor sa RSS-a.

Rojević je imao dvije akcije sa Orlovima, dvomeč sa Poljskom u Gdanjsku i baraž za Svjetsko prvenstvo gdje je Srbija za go elminisana od svjetske supersile Španije, kasnije bronzane selekcije sa Olimpijskih igara u Parizu.

Naredno okupljanje Orlova je početkom novembra.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.