Đoković za korak bliži 100. tituli u karijeri: Menšik arhiviran, sledeći je Fricom

0

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinalu mastersa u Šangaju.

On je u meču četvrtfinala posle preokreta savladao Čeha Jakuba Menšika sa 2:1, po setovima (4)6:7, 6:1, 6:4. Meč je trajao dva sata i 20 minuta igre.

Pokazao je 19-godišnji Menšik da je budućnost svjetskog tenisa, ali sadašnjosT još uvijek pripada najboljem igraču svih vremena Đokoviću, koji nastavlja put ka 100. tituli u profesinalnoj karijeri.

Započeo je mladi Menšik samouvjereno meč protiv najboljeg tenisera svih vremena. Izgubio je Čeh samo jedan poen u svoja prva dva servis gema, ali je istom mjerom uzvratio i Đoković.

Malo je popustila koncentracija Menšiku u sedmom gemu. Čeh je napravio nekoliko neiznuđenih grešaka i dozvolio Đokoviću dvije brejk lopte. Ipak, sjajni servisi rivala neutralisali su priliku da Srbin dođe do brejka i povede sa 4:3, umesto toga skoro 18 godina mlađi rival otišao je na predah sa vođstvom na svojoj strani.

Lako je Đoković osvojio naredni gem i izjednačio na 4:4, tako pritisak ponovo prebacio na stranu mladog protivnika. Već u narednom gemu Srbin je došao do brejka. Loše je servirao 66. na svijetu Menšik, mnogo poena odigrano je na njegov drugi servis, što je Đoković znalački iskoristio i poveo sa 5:4.

Servirao je naš teniser za osvajanje prvog seta u sledećem gemu. Međutim, Menšik se nije predao, po prvi put na meču stvorio je pritisak na Đokovićev servis, stigao do brejk lopte, iskoristio je i izjedančio na 5:5.

Razgoropadio se češki teniser. Osvojio je Menšik naredni gem bez izgubljenog poena i preokrenuo na 6:5. Đoković je rutinski odservirao pod pritiskom i izborio taj-brejk.

Odlično je Đoković započeo odlučujući gem u prvom setu. Poveo je Srbin sa 3:0, ali je onda uslijedio odgovor Menšika. Čeh je vezao čak četiri osvojena poena i preokrenuo na 4:3. Ušlo se u neizvjesnu završnicu u kojoj je Đoković popustio i omogućio mladom asu da povede sa 1:0 u setovima.

Silovito je Đoković započeo drugi set. Kao da je Srbinu proradio inat, pa je vezao tri gema u nastavku i poveo sa 3:0. Pravio je pritisak srpski teniser i u četvrtom gemu na servis 19-godišnjek Menšika, ali je Čeh uspio da prekine Novakovu seriju i upiše se na semafor u drugom setu – 3:1

Nastavio je Đoković u istom ritmu i osvojio svoj četvrti gem u drugom setu, a sve veći pritisak bio na Menšiku. Popustio je talentovani teniser pod naletom veterana, a Srbin furizono završio drugi set, slavio sa 6:1 i izjednačio na 1:1.

Nije posustao Menšik. Iako je izgubio prvi poen u trećem, odlučujućem setu, Čeh je vezao četiri i osvojio prvi gem prilikom svog servisa. Nije ni Đoković imao problem pri svom prvom servis gemu u trećem setu. Napao je srpski teniser brejk u narednom gemu na Menšikov servis, došao do dvije brejk prilike, ali ih nije iskoristio.

Do nove dvije vezane brejk lopte Srbin je stigao u petom gemu. Ovog puta Đoković je bio uspješan, iskoristio drugu šansu i poveo sa 3:2.

U narednom gemu osjetio se Menšikov pad koncentracije. Mladić je nanizao četiri neiznuđene greške i omogućio Đokoviću da povede sa 4:2. Posle katastrofalnog, Menšik je odigrao sjajan gem, ostavio Srbina na nuli i smanjio na 4:3.

Bio je siguran Đoković u narednom gemu, osvojio peti gem i približio se na samo jedan korak od plasmana u polufinale.

Uslijedio je pravi „maraton“ u gemu u kojem je Menšik servirao za ostanak u meču, igralo se na razliku, a Čeh uspio da smanji na 5:4.

Rutinski, u maniru najboljeg igrača ikada, Đoković je odservirao za pobjedu i plasman među četiri najbolja.

Protivnik Novaku Đokoviću u polufinalu Šangaja biće Amerikanac Tejlor Fric.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.