Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost prekinuta do daljnjeg

0

Današnja sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost u Vili Gorica je pauzirana, i biće nastavljena kada to dozvole agende članova Savjeta, saopšteno je iz kabineta predsjednika države Jakova Milatovića.

Glavna tema sjednice bilo je pismo načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Zorana Lazarevića članovima vrhovne komande, u kom optužuje ministra odbrane Dragana Krapovića za djelovanje koje šteti VCG i urušava njenu borbenu gotovost. S druge strane, Krapović je rekao da je Lazarević odgovoran za brojne zloupotrebe.

Lazarević je članovima vrhovne komande dostavio pismo u kom optužuje ministra Krapovića.

Krapović je juče na konferenciji za medije kazao da je obavijestio vrhovnog državnog tužioca da ima saznanja o nezakonitim radnjama načelnika Generalštaba Vojske Lazarevića.

Na sjednicu su pozvani i Lazarević i Krapović.

Krapović je rekao da, zbog očuvanja vladavine prava, očekuje da tužilaštvo sprovede istragu da li u postupcima Lazarevića ima elemenata krivičnog djela, a da čeka da čuje šta će članovi Savjeta za odbranu i bezbjednost reći na više disciplinskih prekršaja načelnika.

Lazarević je nakon toga reagovao, poručivši da je tačno da je pisao članovima Savjeta za odbranu i bezbjednost, jer je Krapović zabranio da se komunicira sa kabinetima predsjednika Vlade i Skupštine, ne i sa predsjednikom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.