Žakelj: U Zadru želimo da održimo niz pobjeda; Jusup: Budućnost kvalitetna defanzivna ekipa

0

Košarkaši Budućnosti su “probili led” u Evrokupu pobjedom nad Trentom, a u subotu se vraćaju na abaligaški kolosijek. Plavi u 4. kolu regionalnog takmičenja gostuju Zadru od 20 sati.

Mislim da poslije utakmice u Trentu možemo biti zadovoljni. Mislim da smo odigrali jednu dobru partiju, sada imamo samo ovaj jedan trening da se spremimo za meč sa Zadrom. Došli smo ovdje da održimo niz pobjeda, to nam je prvi zadatak. Želim da vidim koncentraciju, pripremu za Zadar, za individualce i njihovu igru. Zadar će sigurno da odigra dobru utakmicu poslije poraza u Podgorici od Derbija. Očekujemo njihovu reakciju i znamo koliko je teško da se igra pred njihovom publikom. Očekujem težak meč gdje moramo biti na energetskom nivou, moramo regulisati skok i da probamo da produžimo pobjednički niz”, rekao je trener Budućnosti, Andrej Žakelj.

Kod Dalmatinaca se itekako osjeća odlazak najkorisnijeg igrača lige u Valensiju, odnosno na pozajmicu u Ljeidu. Zadrani su prošle sezone igrali odlično, domogli se plej-ofa drugu godinu zaredom, dok se bez Luke Božića muče i savladali su samo Cibonu u 1. kolu. Nakon toga su poraženi od Igokee na svom parketu i od SC Derbija u “Morači”.

Budućnost u ABA ligi pokazuje najbolju formu od svih. Izuzetno su kvalitetna defanzivna ekipa, s ekstra kvalitetnim napadačem Ferelom, morat ćemo biti na puno boljem nivou nego do sada ako mislimo da se nadamo nekom dobrom rezultatu. Sezona je u ranoj fazi, mi nismo na nivou na kojoj smo bili prošle godine što je razumljivo jer je ekipa nova. Nadam se da će nam publika i ovog puta pomoći, mi ćemo dati sve od sebe a za što će to biti dovoljno vidjećemo.”, rekao je trener Zadra, Danijel Jusup.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

RASPORED

Subota

16.00h Cedevita Olimpija – Split

16.00h SC Derbi – Partizan

20.00h Zadar – Budućnost

Nedjelja

12.00h Mega – Mornar

19.00h Borac – Dubai

Ponedjeljak

18.30h Spartak – FMP

Ranije

Cibona – Krka 74:81

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.