U Peskari promovisane nove metode treninga

0

U Peskari je prethodnih dana održan drugi transnacionalni sastanak, koji se odnosi na projekat CoachingPlus, koji je fokusiran na istraživanje i edukaciju o metodama pozitivnog pristupa treniranju, s ciljem sprječavanja odustajanja od sporta ili isključivanja iz bilo kojeg razloga.

Projektom, koji se realizuje u okviru Erasmus+programa, koordinira Crnogorski olimpijski komitet u saradnji sa partnerima – Sport Innovation Hub iz Španije, Univerzitetom G. d’Annunzio Chieti-Pescara iz Italije i Centrom za afirmaciju sporta i mladih (CAMS).

Cilj projekta je promovisanje novih metoda treninga koje će učiniti sportske aktivnosti i sportsko okruženje inkluzivnijim za mlade iz svih društvenih sredina, te poboljšati kvalitet treninga, koristeći pozitivnu metodologiju koja može spriječiti odustajanje i smanjiti prepreke za bavljenje sportom.

Tokom sastanka razgovarano je o sprovedenim fokus grupama i definisanim potrebama crnogorskih trenera i sportista, na osnovu kojih će se razviti online obrazovni program koji adresira te potrebe. Fokus grupe su obuhvatile 18 sportskih trenera iz Crne Gore, koji su diskutovali o izazovima u praksi, filozofiji treniranja i specifičnom kulturnom kontekstu. Razvijen je model pozitivnog treniranja koji uključuje ključne aspekte kao što su komunikacija, vođenje tima, životne vještine, emocionalna regulacija i razvijanje otpornosti kod sportista.

Online kurs, koji će se održati u maju naredne godine, obuhvatiće različite module, uključujući osnove pozitivnog treniranja, kreiranje podržavajuće timske kulture, komunikacione strategije, postavljanje ciljeva, te dugoročan razvoj sportista. Kurs će se sastojati od šest modula, a svaki će uključivati interaktivne lekcije i kvizove za ocjenjivanje napretka. Polaznici će nakon uspješnog završetka kursa dobiti sertifikat.

U sklopu projekta, početkom juna u Podgorici, biće organizovan Mentorski kamp za sport i mlade. Partnerske organizacije i treneri sertifikovani kroz obuku zajedno će definisati raspored i aktivnosti tokom trajanja kampa, uključujući različite sportske i edukativne aktivnosti.

CoachingPlus je jedan od svega pet projekata koji su finansirani kroz prošlogodišnji Erasmus+ poziv Podizanje kapaciteta u oblasti sporta.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.