Azuri od gotovog napravili veresiju: Makedonci u seriji

0

Prva noć trećeg kola Lige nacija donijela nam je mnogo uzbuđenja.

Po ko zna koji put savršen u svojim evropskim zadacima bio je crnogorski sudija Nikola Dabanović zajedno sa njegovim timom koji čine Vladan Todorović, Srđan Jovanović i Miloš Bošković. Bez ikakve greške odsudili su duel Izraela i Francuske u kojoj su svjetski vicešampioni deklasirali nominalne domaćine sa 4:1.

Trikolori su otključali rivala već u sedmom minutu. Šutirao je Eduardo Kamavinga sa nekih 20 metara, naizgled ne previše opasan i oštar udarac, međutim, golman Crvene zvezde Omri Glazer je napravio nevjerovatan kik i omogućio Francuzima da povedu.

Uspjeli su Izraelci da uzvrate u 24. minutu. Oskar Gluh je poslao fenomenalnu dugu loptu na peterac odakle ju je u gol sproveo Omri Gandelman.

Međutim, bilo je to sve od nominalnog domaćina u Budimpešti. Samo četiri minuta kasnije Kristofer Nkunku je magično izbacio tri igrača Izraela i izašao praktično sam pred Glazera te rutinski pogodio za novo vođstvo.

U samom finišu meča, preciznije u 87. i 89. minutu, za ubjedljivu pobjedu Francuske pogađali su Mateo Genduzi i Bredli Barkola.

Uzbudljiv meč viđen je i u Rimu gdje su Italija i Belgija remizirale – 2:2.

Azuri su imali savršen prvi dio prvog poluvremena. Na isteku prvog i na početku drugog minuta domaći tim je poveo. Tim Lućana Spaletija krenuo je u brzu kontru, Federiko Dimarko je ubacio oštru loptu sa lijeve strane u srce kaznenog prostora gostiju, a tu se najbolje snašao Andrea Kambijaso.

Već u 24. minutu je bilo 2:0. Ponovo je Dimarko svojim hirurški preciznim dodavanjem otvorio mnogo prostora saigračima. Kambijaso se stuštio ka golu Belgije, a njegov udarac sa ivice kaznenog prostora samo je skrenuo golman Koen Kastels – pravo na nogu Matea Retegija koji je pogodio za dupliranje vođstva.

Noćna mora Azura počela je u 38. minutu. Lorenco Pelegrini je bio neoprezan i otvorenim đonom je startovao na igrača Artura Teta, a sudija Espen Eskas mu je prvo pokazao žuti karton, ali je poslije VAR poziva i gledanja snimka promijenio odluku i isključio ga sa utakmice.

Dalo je to vještačko disanje Crvenim đavolima koji su povratak u ovaj meč naslutili u 42. minutu. Najljepši detalj meča viđen je upravo tada – perfektna tropotezna kombinacija iz slobodnog udarca, odložena lopta Maksimu de Kajperu, koji precizno plasira loptu u mrežu Điđija Donarume.

Potpuni povratak u slijedio je u 61. minutu. Poslije kornera Vut Fes je spustio loptu na peterac, a tu ju je dočekao Leandro Trosar, promijenio joj putanju što je bilo dovoljno da savlada Donarumu.

U Oslu Norveška je rutinski nadigrala Sloveniju sa 3:0, a zvijezda večeri je bio ko drugi do Erling Haland. Sa svoja dva gola večeras je postao najbolji strijelac u istoriji svoje reprezentacije sa 34 gola u 36 nastupa.

Napadač Sitija pogađao je u sedmom i 62. minutu dok je Aleksander Sorlot mrežu Zmajeva tresao u 52. minutu.

Fudbaleri Sjeverne Makedonije su nakon kiksa na Farskim ostrvima vezali dva trijumfa u Ligi nacija. Herojsku pobjedu sa igračem manje protiv Jermenije (2:0) nadogradili su osvajanjem Rige (3:0) na otvaranju oktobarskog ciklusa.

Bravu Letonije, Risovi su otklljučali u 35. minutu. Eljif Elmas je majstroski, “kiflom” uposlio Bojana Miovskog na desnoj strani, ovaj poslao loptu u srce šesnaesterca, a Jani Atanasov se našao u ulozi egzekutora.

Domaći su od tog momenta preuzeli incijativu, bili bolji rival, Janis Ikaunieks je zadavao probleme odbrani ekipe italijanskog stratega Paola Nikolata, ali i promašivao…

Kazna je stigla u 70. minutu, kada se Ljirim Ćamili, samo četiri minuta nakon što je ušao dobro ubacio između defanzivaca Letonije, primirio dugu loptu u rutinski je po zemlji poslao pored golmana Rihardsa Matreviča.

Konačnih 3:0 postavio je Elmas u trećem minutu sudijske nadoknade vremena. Enis Bardhi je pokušao da se nadmeće sa trojicom defanzivaca – nije uspio, odbili su Letonci njegov nalet, ali je na loptu natrčao vezista RB Lajpciga i pocijepao mrežu.

U poslednjoj, četvrtoj diviziji, Moldavija je savladala Andoru sa 2:0.

Artur Jonica je u 31. minutu kontru domaćih završio preciznim udarcem u malu mrežu, dok je konačan rezultat postavio Maksim Kodžokaru u 95. minutu.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.