Amundsen nova košarkašica Budućnosti

0

Amerikanka Tes Amundsen nova je članica ženskog košarkaškog klubu Budućnost. Krilni centar u Podgoricu stiže kao zamjena za Tiju Singlton, koja je iz privatnih razloga tražila sporazumni raskid saradnje.

Dvadesetpetogodišnja Amundsen je visoka 185 santimetara, a dolazi iz Portorika, gdje je za Lares upisala 15 nastupa. U prosjeku je igrala 37,6 minuta uz učinak od 16,3 poena i 5,7 skokova po meču. Poslednji meč odigrala je 3. oktobra, kada je protiv San Hermana ostvarila 17 poena, uz pet uhvaćenih lopti, a najbolju partiju u ligi Portorika ostvarila je 24. septembra, kada je postigla 28 poena.

Nakon koledža Kalifornija stejt u NCAA 1, Amundes je prvi put igrala u Evropi prošle sezone, kada je nastupila za Alvik Basket iz Švedske, gdje je na 24 utakmice imala prosjek 18,6 poena, uz pet skokova.

Novi krilni centar će imati priliku da debituje za Podgoričanke već 16. oktobra protiv Trešnjevke u Bemaks areni u okviru 3. kola Jadranske lige.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.