Erdogan danas u posjeti Srbiji

0

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan boravi danas u posjeti Srbiji.

Erdogan je sinoć doputovao u Beograd, gdje ga je na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji će mu biti domaćin tokom posjete.

Vučić je nakon dolaska Erdogana na Instagramu napisao da je njegova posjeta nova prilika za jačanje prijateljskih odnosa i saradnje dvije zemlje.

Prema programu posjete, u 11.00 sati biće priređena ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, a zatim u 11.20 sledi sastanak dvojice predsjednika.

U 12.05 biće održana četvrta sjednica Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Republike Turske predvođena predsjednicima Vučićem i Erdoganom.

Ceremonija potpisivanja sporazuma uz prisustvo dvojice predsjednika biće održana u 13 sati, a potom su u 13.10 predviđene izjave za medije predsjednika Srbije i Turske.

U hotelu Hajat u 16 časova biće organizovan poslovni forum Srbija-Turska, a učestvovaće i predsjednici Vučić i Erdogan.

Forum će okupiti predstavnike kompanija iz sektora saobraćaja i infrastrukture, energetike, turizma, finansija, tekstilne industrije, najavila je Privredna komora Srbije.

Učesnicima foruma obratiće se, pored predsjednika Vučića i Erdogana, predsjednik PKS Marko Čadež i predsjednik Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom Turske Nail Olpak, a nakon plenarnog dijela foruma predviđeni su bilateralni razgovori privrednika.

Turska je, prema raspoloživim podacima Republičkog zavoda za statistiku, četvrti uvozni partner Srbije i 14. izvozni partner u prvom polugodištu ove godine.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.