NSD Budva II: Mikijelj da sa Dokić sjedne za sto i kreira pristojan ambijent u predstojećoj kampanji

0

Svi naši mjesni odbori od Jaza, Bečića, Svetog Stefana i Petrovca saglasni su da je pristojno ophođenje i fer utakmica jedini pravi način da se dobije povjerenje građana i u tome ih podržavamo i pozdravljamo uz želju da njegujući prave vrijednosti svi zajedno sa našim građanima postignemo uspjeh 17. novembra, saopšteno je iz Mjesnog odbora Nove srpske demokratije – Budva II.

Kažu da predstavljaju veliki broj građana koji žive u “novom” dijelu Budve i zaleđe Maina, Pobora i Brajića.

“Najživlji i najmlađi dio našeg grada, i po vremenu nastanka i po stanovništvu, urbano je jezgro Budve. U njemu se život odvija i veliki broj privrednih aktivnosti. Želimo da naš dio grada i njegovo ruralno zaleđe bude unaprijeđeno a stanovnici ovog dijela Budve zadovoljni i srećni. Komunalne usluge moraju biti na najvišem nivou i zato ćemo se boriti neumorno kao i do sada. Nama “pripada” i Slovenska plaža, dragulj našeg turizma i pokretač privrede Budve. U prethodnom izbornom ciklusu susreli smo se sa različitim ružnim stvarima, radnjama, riječima, trpjeli najgore uvrede, ali smo zadovoljni što smo se borili drugačije, argumentima i projektima koje smo predstavili našim sugrađanima”, naveli su u saopštenju.

Zbog toga su, kako dodaju, ponosni na OO Budve i njihove najviše predstavnike “jer su izdržali cijelu kampanju, a da od njih ne pođe gruba i ružna riječ”.

“U tom smislu, bezrezervno podržavamo našeg nosioca liste, budućeg predsjednika Opštine, Mladena Mikijelja da nastavi da gradi odnose prijateljstva i povjerenja čak i sa političkim neistomišljenicima. Zbog toga je potrebno da kroz odnos saradnje sa potpredsjednicom Opštine Jasnom Dokić sjedne za sto i kreira pristojan ambijent u predstojećoj predizbornoj kampanji. Marljivo smo radili pred prethodne izbore da uvjerimo građane da je naša politička ponuda najbolja, da imamo najbolje ljude za poslove koje je potrebno obaviti da bi Budva bila bolje mjesto za život”, ističu u saopštenju.

Njihova je želja, navode, da osnovne komunalne potrebe poput upravljanja otpadom, vodosnabdijevanje i prečiščavanje otpadnih voda ne budu više nikad tema i da grad bude čist i poznat po tome u regionu.

“Suprotstavljamo se i svakoj vrsti izazivanja svađa, razmirica, unošenja nemira u svakodnevni život ljudi. Ne želimo nikakve izmišljene podjele među drugovima, rođacima, kumovima kao ni podjele na “ovdašnje” i “došljake” i sukobe na, za političke potrebe”, izmišljenoj razlici na “sjever” i “jug”. Svi smo jedno i svi zajedno treba da radimo na razvoju našeg grada i opštine. Stare podjele po osnovu nacionalnosti, jezika, vjere nisu tema, i nećemo se njima baviti, treba da ostanu tamo gdje su bile, iza nas, u prošlosti”, dodaju iz NSD Budva II.

Kažu da žele da grade međunacionalni i multikonfesionalni sklad.

“Svim našim sugrađanima želimo da poručimo da niko ne smije da ih svađa, niko, ko god da je, nema na to pravo. Međusobno povjerenje i sklad se mukotrpno grade, a lako ruše. Zbog toga ih treba njegovati i ljubomorno čuvati. Neka svako izađe da glasa onako kako osjeća, slobodan od bilo kakvog pritiska, za to smo se i borili 30 godina”, kazali su u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.