Vučević razgovarao sa delegacijom njemačke kompanije MTU: Srbija jedna od omiljenih destinacija za investitore u ovom dijelu Evrope

0

Predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa delegacijom njemačke kompanije MTU, vodećim proizvođačem avionskih motora i jednim od najvećih svjetskih dobavljača usluga za njihovo održavanje.

Vučević je rekao da se investiciona klima u Srbiji poslednjih godina poboljšala i da je sada naša zemlja jedna od omiljenih destinacija za investitore u ovom dijelu Evrope, saopštila je Vlada.

Premijer je istakao da je kompanija MTU prepoznala potencijal Srbije i da je 2019. godine otvorila fabriku u Staroj Pazovi, koja uspješno posluje.

On je dodao da prostor za jačanje saradnje sa njemačkom kompanijom vidi u oblasti dualnog obrazovanja, koje će mladima omogućiti najbolju obuku, kao i lakše zapošljavanje.

Vučević je naveo da je kvalitet ovog modela nastave direktno uključivanje poslodavaca u organizovanje i sprovođenje učenja kroz rad u realnom radnom okruženju.

Predsjednik Vlade je rekao da je investicija u znanje najveća vrijednost današnjeg društva i da je Vlada Srbije opredjeljena za ulaganje u obrazovanje.

Član izvršnog odbora i glavni programski direktor kompanije MTU Mihael Šrajg izjavio je da je ta kompanije zadovoljna saradnjom sa Vladom Srbije i zainteresovana za unapređenje te saradnje.

Šrajg je posebno istakao da dualni sistem obrazovanja predstavlja budućnost, s obzirom na to da će stručno znanje učenici dobijati od najvećih stručnjaka iz zemlje i svijeta, prenosi Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.