Počinje osmi Mtel app konkurs za srednjoškolce: Lansiraj svoju ideju!

0

Poslije uspješno završenog sedmog regionalnog konkursa za izradu aplikacija u Android™ i iOS-u za mobilne uređaje, kompanija m:tel i ove godine pokreće m:tel app konkurs – koji će brojnim srednjoškolcima u Crnoj Gori pružiti šansu da osvoje vrijedne pametne telefone i dobiju priliku da se takmiče sa vršnjacima iz regiona.

„Ideja ovog takmicenja je da podstaknemo mlade ljude da se oprobaju u programiranju, puste mašti na volju i kreiraju inovativne aplikacije. Kao kompanija koja vjeruje u njihove potencijale želimo da ih motivišemo da se posvete svojim digitalnim idejama– jer to jeste posao budućnosti“, saopštili su iz Mtela.

Pravo učešća na m:tel app konkursu ostvaruju učenici 14 srednjih škola sa specijalizovanim nastavnim programima u IT oblasti. Za učešće na m:tel app konkursu potrebno je osmisle ideju za aplikaciju, popune formular i prijave svoj tim putem adrese: [email protected] najkasnije do 27. novembra 2024. godine.

Rok za dostavu gotovih funkcionalnih verzija aplikacija je 29. januar 2025. godine, nakon čega će stručna komisija ocijeniti pristigle aplikacije i dodijeliti nagrade za pet najboljih u Crnoj Gori.

Autori najboljih aplikacija na m:tel app konkursu će, pored pametnog telefona, dobiti šansu da se i regionalno takmiče sa vršnjacima i najboljim timovima iz BiH i Srbije u Regionalnom app izazovu, uz mogućnost da osvoje sljedeće nagrade:

Prva nagrada – dodjeljuje se timu čiju aplikaciju žiri ocjeni kao najuspješniju;

Specijalna nagrada pod nazivom „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“ – dodjeljuje se timu za čiju aplikaciju žiri procijeni da se posebno izdvaja po inovativnosti.

Kao nagrada za prvo mjesto na Regionalnom app izazovu je planirana posjeta prestižnoj međunarodnoj IT/digital konferenciji za članove tima i mentora. O detaljima studijskog putovanja, takmičari će biti obaviješteni naknadno, do kraja prvog ciklusa takmičenja (m:tel app konkursa).

Posebno će biti vrednovane aplikacije koje imaju društveno korisnu namjenu i koje doprinose razvoju telekomunikacionih usluga, unapređuju upotrebu mobilnih telefona i uređaja, aplikacije koje daju odgovor na neka važna pitanja iz oblasti zaštite životne sredine, racionalnog korišćenja prirodnih resursa i energije, ili doprinose prevenciji i prevazilaženju sitacija koje utiču na zdravlje ljudi.

„Pozivamo srednjoškolce koje zanimaju aplikacije, vole programiranje, imaju dobru ideju i želju da se takmiče sa vršnjacima, da se prijave na m:tel app konkurs, naprave mobilnu aplikaciju i osvoje jednu od pet ravnopravnih nagrada na državnom nivou u novom m:tel app konkursu“, saopštili su iz Mtela.

Opšte uslove takmičenja i Prijavni formular, zainteresovani učenici mogu preuzeti na korporativnom sajtu m:tel-a.

Više informacija o cjelokupnoj ponudi MTEL-a, korisnici mogu naći na Facebook stranici Mtel Crna Gora, web site-u www.mtel.me kao i pozivom Korisničkog servisa na broj 1600.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.