Nikšić: Predškolci posjetili Skupštinu Opštine

0

Mališani iz vaspitne jedinice „Kosovka djevojka“, u sklopu obilježavanja „Dječije nedjelje“, posjetili su Skupštinu Opštine Nikšić.

Predsjednik SO Nemanja Vuković zahvalio je djeci što su „ukrasili Opštinu i svima ulili mnogo pozitivne energije“. Podsjetio je da lokalna samouprava u kontinuitetu pomaže rad obrazovno-vaspitnih ustanova u našem gradu, gradi i obnavlja igrališta, sportske terene i rekreativne parkove. Obećao je da će, u bliskoj budućnosti, biti realizovano mnogo vrijednih projekata, koji će njihovo djetinjstvo učiniti još ljepšim.

Potpredsjednik lokalnog parlamenta Arsenije Lalatović pozdravio je male „parlamentarce“. „Vi ste naša sadašnjost, a i budućnost. Kuću ne čine zidovi, već čeljad, tj. djeca. Nikšić činite vi.“, poručio je Lalatović.

U ime Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje predškolcima se obratio Miloš Nenezić. Upoznao ih je sa brojnim aktivnostima Opštine u cilju unapređenja prava i položaja djeteta.

Nakon veoma inspirativnog razgovora, mališani su otpjevali pjesme „Predškolarac“ i „Djeca imaju pravo“, a zatim su im uručeni prigodni pokloni.

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.