Krapović predao Vrhovnom tužiocu dokaze o nezakonitim radnjama Zorana Lazarevića

0

Ministar odbrane Dragan Krapović saopštio je na vanrednoj pres konferenciji da je jutros obavijestio Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića da ima saznanja o nezakonitim radnjama načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnog generala Zorana Lazarevića.

„VDT-u sam uputio obrazloženje sa detaljnim informacijama – kako bi se preuzele potrebne mjere za krivičnu odgovornost Lazarevića“, rekao je Krapović.

Vijesti su juče objavile da je Lazarević, u martu organizovao da se službenim vojnim vozilom, kojim je prethodno u Sloveniju prevezeno osam crnogorskih vojnika, vrati i privatni motocikl marke “Yamaha”, o čemu je Krapović prekjuče obavijestio Savjet za odbranu i bezbjednost.

Krapović je 28. avgusta Savjetu za bezbjednost i odbranu dostavio predlog o smjeni Lazarevića zbog kako je naveo procjene da je potrebna smjena generacija i podmlađivanje oficirskog kadra u Vojsci ali je vrhovna komanda to odbila jer nije bilo konsenzusa njenih članova o tome.

Prije nekoliko dana Lazarević je uputio pismo članovima Savjeta za odbranu i bezbjednost, predsjednicima Crne Gore, Skupštine i Vlade Jakovu Milatoviću, Andriji Mandiću i Milojku Spajiću u kome objašnjava koje probleme ima u saradnji sa Krapovićem i kakve štetne posljedice iz toga proističu i tvrdi da aktuelni ministar odbrane urušava borbenu gotovost Vojske Crne Gore.

Predsjednik države Jakov Milatović zakazao je sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost za sjutra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.