Žestoko na početku sjednice: Andrić (PES) reagovala na skandalozan tvit Đuričkovića iz SD, Mugoša ga pravda da je u pitanju polička floskula!

0

Na samom početku današnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore reagovala je poslanica Pokreta Evropa sad Jelenka Andrić, koja je upoznala javnost sa skandaloznim tvitom funkcionera SD Miloša Đuričkovića o ministarki evropskih poslova Maidi Gorčević.

„Na društvenoj mreži X, funkcioner SD Đuričković se na uvredljiv i seksistički način obratio ministarki Maidi Gorčević“, poručila je Andrić. Ona je pročitala spornu objavu funkcionera SD-a i poručila da ministarka Gorčević radi kvalitetno svoj posao, te da je dokaz kvaliteta njenog rada, upravo to što, kako je kazala, politički oponenti traže ovakve izraze za obračun za njom.

„Đuričkoviću poručujem da nema potrebe da prevodi crnogorske političarke. Nikada se nije desilo u istoriji CG parlamentarizma da su crnogorske političarke klečale pred bilo kim“, odbrusila je Andrić.

Ona je podsetila da se crnogorsko društvo suočava sa porastom mizoginije i nasilja nad ženama, i da ovakve poruke zabrinjavaju.

Na ovo je reagovao poslanik Boris Mugoša predsjednik Socijaldemokrata, tvrdeći da se radi o političkoj floskuli koja, kako je rekao, u političkom životu postoji 35 godina. „Kada se kaže da se neko saginjati neće, to znači da će štititi integritet“, kazao je Mugoša, optužujući poslanicu Andrić da je ovom reakcijom željela da ubere političke poene.

Funkcioner SD Miloš Đuričković u fokus javnosti je nedavno došao još jednom neodmjerenom reakcijom u kojoj je predsednika Republike Srbije nazvao „dripcem“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.