Završena 12. umjetnička kolonija „Herceg-Novi-Sad 2024“

0

Završnu izložbu dvanaeste umjetničke kolonije „Herceg-Novi-Sad 2024“ večaras u Kongresnoj sali hotela „Talia“ otvorio je predsjednik opštine Herceg Novi gospodin Stevan Katić. Izložbi je prisustvovao značajan broj lokalnih medija, predstavnika JUK „Herceg Festa“, javnih i kulturnih radnika Herceg Novog, turista i poštovalaca umjetnosti. Umjetnička kolonija „Herceg-Novi-Sad 2024“ je rezultat saradnje Kulturnog centra Novog Sada i JUK „Herceg Festa“, uz podršku Udruženja umjetnika „Likovni krug“ iz Novog Sada. Od 1. do 10. oktobra 2024. godine u okviru kolonije zajedno je stvaralo 20 autora i autorki iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Ova kolonija organizuje se od 2012. godine s idejom da na prostoru bivše Jugoslavije pokrene međuregionalnu kulturno-diplomatsku saradnju i umrežavanje umjetnika različitih senzibiliteta, rukopisa i generacija i, što je posebno značajno, razvija tradicionalnu saradnju i razmjenu kulturne baštine dva grada, Novog Sada i Herceg Novog. Rad umjetničke kolonije bio je javan, te je u njega bila uključena šira populacija (publika, turisti, djeca, srednjoškolci…), dok je svakodnevno praćen od strane elektronskih i štampanih medija Republike Crne Gore i Radio-televizije Herceg Novi (jutarnji i popodnevni program).

Umjetnička kolonija „Herceg-Novi-Sad 2024“ organizovana je uz značajan doprinos Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Novog Sada i Kulturnog centra Novog Sada, uz uključivanje lokalne zajednice u Herceg Novom, hotela „Talia“ i restorana „Babić“ iz Igala.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.