Novi ukrajinski udari na Rusiju: Požari i evakuacije zbog dronova

0

Selo Rodnikovi u južnoj ruskoj regiji Adigeja evakuisano je jutros zbog požara nakon napada bespilotnom letjelicom, objavio je čelnik regije Murat Kumpilov na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, prenosi Rojters.

Kazao je kako je cilj napada bio predgrađe grada Majkopa i da nije bilo žrtava. Britanska agencija navodi kako se u blizini grada nalazi vojna vazdušna baza Hanskaja.

Rojters se takođe poziva na rusku novinsku agenciju RIA-u koja je prenijela podatke Ministarstva odbrane Rusije kako je tokom noći oboreno 47 ukrajinskih bespilotnih letjelica oboreno iznad šire regije Kuban, koja uključuje Adigeju.

Ruska republika Adigeja nalazi se na sjevernom dijelu Kavkaza, nedaleko od Crnog mora.

Vojska: Direktan pogodak u Krasnodaru

Ranije je Rojters objavio saopštenje ukrajinske vojske da su njene snage kasno sinoć napale bazu u krasnodarskoj regiji na jugu Rusije u kojoj su bile lagerovane bespilotne letjelice Šahed. U saopštenju Glavnog štaba navodi se kako su napad zajednički izvele pomorske snage i obavještajna služba SBU.

“Prema dostupnim informacijama, tamo je bilo pohranjeno približno 400 udarnih bespilotnih letjelica”, navodi se u saopštenju. “Na temelju rezultata objektivne kontrole, meta je direktno pogođena. Na mjestu su uočene sekundarne eksplozije.”

Rečeno je da je napad izveden u blizini sela identifikovanog kao Oktijabrski, a nije bilo službenih ruskih komentara na ukrajinski izvještaj.

Veliki aerodrom u Jejsku

Službe za hitne slučajeve u regiji Krasnodar objavile su da je požar koji se protegao na više od 1.600 kvadratnih metara stavljen pod kontrolu u skladištu u blizini Oktijabrskog. To selo nalazi se južno od grada Jejsk, mjesta velikog ruskog vojnog aerodroma.

Takođe, Jejsk je na obali Crnog mora, a na suprotnoj obali, nekoliko desetina kilometara udaljenoj, je ukrajinski grad Mariupolj. Od sela Majkop (Adigeja) udaljen je 350 kilometara.

(Al Jazeera i agencije)
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.