Klop imenovan za direktora globalnog fudbala u kompaniji Red Bul

0

Jirgen Klop prokomentarisao je imenovanje za direktora globalnog fudbala u kompaniji Red Bul.

Njemački trener će na novoj poziciji, od 1. januara 2025, nadlegati Red Bulovu međunarodnu mrežu fudbalskih klubova – Salcburga (Austrija), Lajpciga (Njemačka), Njujorka (SAD) i Bregantina (Brazil).

Neće biti uključen u dnevne operacije klubova, ali će obezbijediti stratešku viziju, podršku sportskim direktorima u napretku Red Bulove filozofije, objavili su iz kompanije.

Osim toga, 57-godišnji fudbalski stručnjak će služiti i kao podrška za Red Bulovu globalnu operaciju skautiranja i doprinositi treningu i razvoju trenera.

„Posle skoro 25 godina pored linije, ne mogu da budem više uzbuđen zbog uključenja u ovakav projekat. Možda se moja uloga promijenila, ali moja strast za fudbal i ljude koji čine igru nije“, rekao je Klop.

Njemac je trenersku karijeru počeo 2001. u Majncu, sedam godina kasnije je preuzeo Borusiju Dortmund, koju je vodio do 2015. kada je sio na klupu Liverpula koji je napustio na kraju prethodne sezone.

„Pridruživši se Red Bulu na globalnom nivou, želim da razvijam, unaprijedim i podržim nevjerovatan fudbalski talenat koji imamo na raspolaganju. Mnogo je načina na koji to možemo da uradimo koristeći elitno znanje i iskustvo koje Red Bul posjeduje učeći od drugih sportova i drugih industrija“, istakao je Klop.

„Zajedno možemo otkriti šta je moguće. Vidim svoju ulogu prvenstveno kao mentora za trenere i upravu svih Red Bulovih klubova, ali konačno ja sam dio organizacije koja je jedinstvena, inovativna i gleda unaprijed“.

Direktor korporativnih projekata i investiranja u Red Bulu Oliver Minclaf opisao je ovu vijest kao najveće imenovanje u istoriji Red Bula u fudbalu.

„Veoma smo ponosni na ovo izvanredno i sigurno najjače pojačanje u fudbalskoj istoriji Red Bula. Jirgen Klop je jedna od najvećih i najuticajnijih figura u svjetskom fudbalu, sa izvanrednim vještinama i harizmom. U svojoj ulozi direktora fudbala on će promijeniti igru u našem investiranju u međunarodni fudbal i nastaviti razvoj. Nadamo se vrijednim i ključnim impulsima u ključnim djelovima kako bi naši klubovi bili bolji, kolektivno i pojedinačno“, istakao je Minclaf.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.