Kovačević: Ne podnosim ostavku ni kao poslanik ni kao predsjednik opštine, zakon se ne može primjenjivati retroaktivno

0

Predsjednik Opštine Nikšić i poslanik Nove srpske demokratije, Marko Kovačević rekao je da neće podnijeti ostavku ni na jednu od te dvije funkcije jer tvrdi da se zakon ne može primjenjivati retroaktivno.

Novo rukovodstvo Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) nedavno je ocijenilo da su ove dvije funkcije nespojive i pozvalo javne funkcionere koji su u ovoj situaciji da se odreknu jedne od funkcija.

Kovačević je gostujući u Bojama jutra rekao da će ostati na čelu Opštine do kraja mandata i da su prethodne odluke Agencije proizvele određene pravne posljedice.

„Imamo zvaničnu komunikaciju sa ASK-om. Meni je stigao dopis da je prethodno rješenje koje je bilo neregularno, a koje je pozivalo da novodonešeni Zakon retroaktivno djeluje poništeno. Što se tiče daljih postupanja ASK-a, rješenja koji su oni donijeli u prošlosti kao institucija su proizvela određene pravne posljedice. A kako ono što važi za više, važi i za manje tako ako Zakon nije mogao da djeluje reatroaktivno ni ono što je proizvelo pravne posljedice u tom smislu ne može da djeluje retroaktivno. Jer su mandati već započeti po tim njihovim odlukama“, naveo je Kovačević.

On je zaključio da ne snosi krivicu za takvo djelovanje ASK kao institucije.

U situaciji kao što je Kovačevićeva trenutno se nalaze i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik barskog parlamenta Branislav Nenezić.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.