Koreodrama „Jovana Lukina“ održana u okviru FUNK festivala

0

Koreodrama „Jovana Lukina“ Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, Univerziteta Crne Gore, izvedena je sinoć u holu tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore, u okviru FUNK festivala – Festivala umjetnosti, nauke i kulture UCG. (Foto album) 

Predstava, inspirisana istoimenim filmom proslavljenog crnogorskog reditelja Živka Nikolića, okupila je publiku, koja je s oduševljenjem pratila nastup studenata glume Jovane Brnović i Miloša Kašćelana, uz tehničku podršku studenata pozorišne produkcije Ivana Bogićevića i Sretena Miloševića. Koreodrama je, kroz precizan i izražajan koreografski jezik, obradila društveno relevantnu temu, što je dodatno potvrđeno osvajanjem GRAND PRIX nagrade za najbolju koreodramu na međunarodnom festivalu SPIK u Kosovskoj Mitrovici.

U okviru FUNK festivala, u istom prostoru teničkih fakulteta, biće izvedena i predstava „Ženomrzačke priče“, večeras, 9. oktobra, u 19:00 sati. Predstava, nastala u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti UCG i Centra za kulturu Tivat, istražuje tamnu stranu ljudske prirode kroz prizmu mizoginije.

Festival umjetnosti, nauke i kulture, pokrenut povodom jubileja -50 godina postojanja Univerziteta Crne Gore, nastavlja da promoviše umjetnost, nauku i stvaralaštvo studenata i akademskog osoblja. Ove predstave su multidisciplinarni festival, FUNK okuplja renomirane umjetnike i naučnike iz regiona i svijeta, te je i ova predstava bila značajan dio tog kulturnog događaja.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali i medijima koji su ispratili ovaj jedinstveni umjetnički događaj, te pozivamo na praćenje narednih programa FUNK festivala.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.