Bakić: Pred nama su dvije najbitnije utakmice Ligi nacija, osjećamo pritisak

0

Fudbalska reprezentacija Crne Gore nastavila je danas pripreme za utakmice sa Turskom i Velsom, koji je ih očekuju u Ligi nacija.

Na današnjem treningu bili su svi igrači na koje u ovom momentu računa selektor Robert Prosinečki pa je samim tim moglo i da počne uigravanje za prvi meč, koji „sokole“ očekuje u petak u Samsunu protiv Turske.

Reprezentativni vezista Marko Bakić izjavio je da su svi svjesni težine predstojećih utakmica i da vjeruje da „sokoli“ mogu bolje nego što je to bio slučaj u prethodna dva duela.

– Pred nama su dva teška gostovanja. Prvo nam slijedi utakmica u Samsunu protiv Turske, a svi znamo o kakvoj se reprezentaciji radi, to smo vidjeli na posljednjem Evropskom prvenstvu. Poslije toga je Vels, sa kojim smo nedavno igrali u Nikšiću. Ali, ovo će biti totalno drugačija utakmica, u drugačijem ambijentu. Dakle, dvije jako teške utakmice, ali se nadam da ćemo, uz dobru pripreme, napraviti i dobar rezultat – rekao je Bakić.

Osjeća li se pritisak poslije lošeg starta u Ligi nacija?

– Sigurno da nije prijatno poslije dva uvodna poraza. Ali, svi smatramo da su ove dvije utakmice najbitnije u ovoj Ligi nacija. Osjeća se jedna doza pritiska, ali to ne treba da nas opterećuje. To je normalno u ovom poslu sa kojim se mi bavimo – kazao je Bakić.

Vjerovatno ste gledali dva prva duela Turske u Ligi nacija. Da li ima razlike u odnosu na njihovo izdanje na Evropskom prvenstvu?

– Nisu neke specijalne razlike uočene, sem toga da od okupljanja do okupljanja imaju kvalitetniji roster. Dobili su pozive i neki novi igrači, a svi njihovi fudbaleri igraju na nekom većem nivou, nastupaju u Ligi šampiona, Ligi Evrope… Očekuje nas, bez dileme, jedna jako zahtjevna utakmica – istakao je Bakić.

Turska u svojim redovima ima nekoliko zaista perfektnih igrača. Na pitanje od koga prijeti najveća opasnost, Bakić je odgovorio:

– Ne bih nikoga volio posebno da izdvajam i mislim da to nikada nije dobro, da ga ne, „prozivamo“ pred utakmicu. Svi su oni kvalitetni pojedinci, njihova liga je jaka, a znamo svi kakvi su tamo klubovi. Takođe, imaju dosta igrača koji nastupaju u inostranstvu, predstavljaju svoju državu na najvećoj pozornici, a to je Liga šampiona. Opasnost nas očekuje sa svih njihovih pozicija, tako da trena biti koncentrisan i pripremljen za sve ono što nas očekuje u Samsunu – rekao je Bakić, a prenosi „Dan“.

Da li će utakmica u Turskoj biti teža od one u Kardifu?

– Može se gledati na taj način, ali će i ona u Velsu biti izuzetno zahtjevna. Igramo obje utakmice na strani, putujemo za Tursku, vraćamo se jedan dan ovdje, pa ponovo putujemo za Kardif. I zbog toga će biti jako teško, dolazi tri dana nakon Turske. Ali, ne treba utakmice dijeiti na to koja je teža. Biće teške obje, ali mi smo tu i pokušaćemo da našu reprezentaciju i državu predstavimo na najbolji mogući način – naglasio je Bakić.

Crna Gora je od Islanda izgubili naivano, a onda Vels za tri minuta šokirao „sokole“ sa dva gola.

– Ne sjećam se da je jedna ekipa nakon tri minuta gubila sa 0:2. Nadam se da se to više neće ponoviti. Teško se vratiti poslije toga, koliko god kvalitetno igrali. Ali, treba sve to ostaviti iza nas, učiti iz tih grešaka, truditi se da ih ne ponavljamo i u naredna dva meča ući sa potpuno drugačijim pristupom, motivacijom… – poručio je Marko Bakić.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.