Vuksanović: Nastavićemo borbu, imamo drastično kršenje zakona, utvrdili smo brojne nepravilnosti na biračkim mjestima

0

Pokret Naprijed sačekaće obrazloženje Državne izborne komisije (DIK) zbog čega nisu prihvaćeni naši prigovori i poslije toga ćemo nastaviti borbu, upućivanjem žalbe Ustavnom sudu, poručio je u emisiji Pressing na Gradskoj RTV predstavnik te političke grupacije Nebojša Vuksanović.

“Još nismo dobili izjašnjenje DIK-a, radi se o 15 pisanih prigovora koje smo inicijalno predali izbornoj komisiji Glavnog grada. Nažalost, oni su prvo odbijeni od strane Izborne komisije Glavnog grada. Kako čujemo, odbijeni su i od strane DIK-a, svih 15 prigovora, uključujući i biračko mjesto 27 (Doljani), o kome se dosta pričalo, zbog teške povrede biračkog prava i nestanka izvoda iz birčakog spiska“, rekao je Vuksanović, pa nastavio:

„Nažalost, nismo iznenađeni, ali smo razoračarani time što ni Državna izborna komisija nije smatrala da u konkretnom slučaju izbori na tom biračkom mjestu moraju biti poništeni. I ne samo na tom, nego i na ostalim mjestima za koje smo utvrdili da postoje nepravilnosti i koje smo potpuno osnovano i argumentovano obrazložili OIK“, kazao je Vuksanović.

Istakao je da je izborni proces potpuno haotičan i manjkav.

„Mi smo osnovani prije nekih dva mjeseca i u tom periodu pokušali smo da se predstavimo građanima kao jedna grupa ozbiljnih i odgovornih ljudi. Ovaj slučaj sa prigovorima pokazuje da na jedan odgovoran način pristupamo svim problemima koje smo uočili u izbornom procesu. Imamo drastično kršenje zakona, jer smo na određenim biračkim mjestima utvrdili brojne nepravilnosti“, naglasio je Vuksanović, prenosi Gradski.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.