Milanović o zabrani ulaska Mandiću, Bečiću i Kneževiću u Hrvatsku: Do toga nije trebalo da dođe, Srbija nije prijetnja Crnoj Gori

0

Odgovarajući na pitanja novinara na Samitu Brdo Brioni hrvatski predsjednik Zoran Milanović je izjavio da su odnosi Crne Gore i Hrvatske dobri.

Dotakao se odluke zvaničnog Zagreba o proglašenju Andrije Mandiće, Milana Kneževića i Alekse Bečića nepoželjnim u Hrvatskoj.

– Ja razumijem da neki ljudi i predstavnici u crnogorskom parlamentu imaju potrebu da stave akcenat na nešto što ih tišti. Po meni je Rezolucija o Jasenovcu bila nepotrebna. Tri političara iz Crne Gore su proglašena za nepoželjne, do toga nije trebalo da dođe, ja u tome nisam sudjelovao. Mislim da treba paziti kad se neko proglašava nepoželjnim- rekao je Milanović.

Milanović je istakao da je EU sistem koji ne treba nikakvo oduševljenje, jer je to inertan sistem.

– Evropska unija EU je jedan veliki i inertan sistem. Ali moja domovina je Hrvatska. Budemo li ovoliko čekali koliko čekamo, države će izgubiti strpljenje. Crna Gora kao država priznata od svih, Kosovo* koje nije priznalo pet država evropskih, i više od toga. EU pokazuje inertnost i nesposbnost u igri sa Amerikom, ali i zemljama BRIKS-a – naglasio je Milanović.

Odgovarajući na pitanje da li se Srbija miješa u unutrašnje prilike u Crnoj Gori i na taj način je ugrožava, Milanović odgovorio je da nema mjesta za bojazan.

“Crna Gora je članica NATO-a što znači da joj Srbija ili bilo ko treći ne može ništa. Vi ste dva povezana naroda, ne vidim to kao prijetnju Crnoj Gori”, kazao je Milanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.