Đoković preslišao Kobolija, na redu je Safijulin

0

Srpski teniser Novak Đoković pobijedio je Italijana Flavija Kobolija rezultatom 2:0 (6:1, 6:2) u setovima u trećem kolu ATP turnira u Šangaju.

Meč je trajao sat i četiri minute igre.

Najbolji teniser svih vremena silovito je ušao u susret sa trenutno 30. igračem svijeta i već na početku susreta stavio do znanja šta ga čeka.

Đoković je napravio brejk već prilikom prvog servisa Kobolija, uzeo je zatim i šesti gem na servis rivala koji je osvojio posle duge borbe i treće brejk-lopte.

Iskoristivši prvu set-loptu, Novak je osvojio prvi set, dok je u drugom Italijan pružio dosta jači otpor.

Ipak, to nije bilo dovoljno da se savlada Đoković koji je oduzeo servis rivalu u petom gemu, isto je ponovio i u sedmom nakon čega je usledila rutinska egzekucija za tek nešto više od sat vremena.

Protivnik Đokoviću u borbi za plasman među osam najboljih biće Rus Roman Safijulin, koji je posle preokreta sa 2:1, po setovima 5:7, 7:5, 7:6 (5), posle tri sata i pet minuta ogromne borbe i drame savladao favorizovanog Amerikanca Frensisa Tijafoa.

Duel u osmini finala Šangaja biće treći međusobni Đokovića i 61. na svijetu Safijulina, a naš teniser je u svoju korist riješio prethodna dva.

Njihov meč osmine finala zakazan je za sjutra od 12.30 sati po srpskom vremenu.

Masters u Šangaju se igra za nagradni fond od 8.995.555 dolara.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.