Er Srbija uvodi direktan let Beograd – Šangaj

0

Er Srbija objavila je danas da će od 11. januara 2025. godine uvesti direktne letove između Beograda i Šangaja što će biti treća redovna linija između Srbije i Kine koju će održavati srpska nacionalna avio-kompanija.

Kako je navedeno, Er Srbija će na toj ruti, tokom predstojeće zimske sezone, letjeti dva puta sedmično, i to iz Beograda za Šangaj utorkom i subotom, dok će se letovi iz Šangaja za Beograd obavljati srijedom i nedjeljom.

Letovi između Beograda i Šangaja obavljaće se i tokom naredne ljetnje sezone koja počinje 30. marta 2025. godine, a karte su već u prodaji.

„Prije samo devet dana, u ponedjeljak 30. septembra, uspostavili smo redovnu avio-liniju između Beograda i Guangdžoua. To je naša druga destinacija u Kini, pored Tjenđina do kog letimo od 9. decembra 2022. godine. Uvođenjem direktnih letova do Šangaja, 11. januara 2025. godine, uz bezvizni režim i nedavno potpisani sporazum o slobodnoj trgovini, doprinosimo daljem jačanju ekonomskih, poslovnih, turističkih i kulturnih veza Srbije i Kine“, kazao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

On je istakao da će redovna linija između prijestonice Srbije i Šangaja omogućiti brža poslovna i turistička putovanja, kao i efikasniju razmjenu roba i usluga između dvije države.

Iz Er Srbije podsjećaju da je Šangaj smješten u istočnoj Kini na obali Istočnog kineskog mora, na približno jednakom rastojanju od Pekinga na sjeveru i Guangdžoua na jugu.

Jedna je od najvećih svjetskih luka i glavni industrijski i komercijalni centar Kine.

Međunarodni aerodrom Šangaj Pudong na koji će slijetati i sa koga će polijetati avioni Er Srbije, smješten je oko 30 kilometara istočno od centra Šangaja.

Aerodrom se prostire na 40 kvadratnih kilometara duž obale u istočnom Pudongu i glavno je vazdušno čvorište istočne Azije, a samo tokom 2023. godine opslužio je više od 54 miliona putnika.

(Beta/cmg)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.