Foxconn će da izgradi najveću fabriku Nvidia GB200 čipova

0

Foxconn gradi najveću fabriku na svijetu za izradu Nvidia GB200 čipova kako bi zadovoljio „ogromnu“ potražnju za platformom Blackwell, koja je popularna zbog razvoja vještačke inteligencije, izjavio je danas visoki rukovodilac ove tajvanske kompanije.

Foxconn, najveći svjetski proizvođač elektronike po ugovoru, poznat i kao najveći proizvođač Apple telefona iPhone, takođe koristi bum vještačke inteligencije, jer proizvodi i servere, prenosi portal Biznis.

Benjamin Ting, viši potpredsjednik Foxconna za poslovnu grupu rješenja za cloud preduzeća, rekao je da je partnerstvo između njegove i kompanije Nvidia veoma važno.

„Gradimo najveću fabriku za GB200 na planeti. Mislim da trenutno ne mogu da otkrijem lokaciju“, rekao je Ting na godišnjem tehnološkom danu kompanije u Tajpeju.

On je rekao je da svi traže Nvidijinu platformu Blackwell.

„Potražnja je neverovatno ogromna“, dodao je Ting.

Izvršni direktor Nvidije, Jensen Huang, pojavio se na prošlogodišnjem tehnološkom danu Foxonna, ali nije mogao da prisustvuje ove godine.

Predsjednik Foxconna, Jang Liju, izjavio je da je lanac snabdijevanja kompanije spreman za AI revoluciju.  Proizvodne mogućnosti Foxconna uključuju „napredne tehnologije tečnog hlađenja i disipacije toplote koje su neophodne za podršku infrastrukturi GB200 servera“, rekao je Liju.

 

(Biznis.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.