Nijedan crnogorski, pa ni evropski vojskovođa izgleda nije ni do koljena Milici Pejanović Đurišić: General Lazarević citirao bivšu DPS-ovu ministarku na obilježavanju Dana vojske! (VIDEO)

0

General vojske Crne Gore Zoran Lazarević tokom svog govora na obilježavanju Dana vojske Crne Gore odlučio je da citira nekadašnju ministarku odbrane iz reda Demokratske partije socijalista (DPS).

Naime, umjesto da citira nekog našeg vojskovođu, general Lazarević je ni manje ni više odlučio da citira prof. dr Milicu Pejanović Đurišić, koja je po njegovom mišljenju vjerovatno jedna od najmudrijih glava koja je imala uticaja na crnogorsku vojsku, odbranu i bezbjednost.

Milica Pejanović Đurišić

Kada se nije sjetio nijednog crnogorskog, ni nekog drugog vojskovođe sa evropskog kontinenta, mogao je makar da citira Sun Cua, kineskog vojskovođu koji je napisao „Umjeće ratovanja“… Ali očigledno je da je Milica Pejanović Đurišić jedna od persona koje su tokom njegove profesionalne karijere ostavile najjači utisak na njega, te je zbog toga odlučio da citira dubokoumnu izjavu nekadašnje ministarke odbrane.

„Probajmo da identifikujemo ne samo izazove, već, što je mnogo važnije, prilike koje nas čekaju u budućnosti. Na nama je da iskoristimo sve mehanizme koji su na raspolaganju i da osiguramo stabilnost, mir i prosperitet za našu zemlju i za naš region… Da budemo otvoreni za nove ideje i da zajedno i aktivno tražimo načine kako izazove pretvoriti u nove prilike“ – riječi su Milice Pejanović Đurišić koje je general Lazarević citirao prilikom svog govora.

Citat nekadašnje ministarke odbrane zvuči kao i svako drugo generično saopštenje unutar populističke demagogije koja je bila svojstvena bivšem režimu, ali ne bi trebalo da bude svojstvena jednom generalu.

Ovim potezom, general Lazarević je pokazao da mu nedostaje vođstvo DPS-a unutar ministarstva odbrane, iako kao profesionalac ne bi smio da se ni na jedan mogući način priklanja političkim partijama.

Sada je na potezu ministar odbrane Dragan Krapović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.