Zelenski: Partneri da odluče kako vide kraj rata u Ukrajini

0

Ukrajina nudi svojim partnerima da odluče kako vide kraj rata sa Ruskom Federacijom i mjesto Ukrajine u globalnoj bezbjednosnoj arhitekturi, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski.

“Danas sam dogovorio raspored pregovora za sedam dana”, rekao je ukrajinski čelnik.

“To su sastanci, pregovori sa mnogim partnerima. Svima koji mogu da ojačaju Ukrajinu predstavićemo plan naše pobjede. Nudimo našim partnerima da odluče kako vide kraj ovog rat i mjesto Ukrajine u globalnoj bezbjednosnoj arhitekturi, kao i zajedničke korake koji mogu da dovedu do toga da je rat na putu da se završi“, poručio je u video obraćanju.

Zelenski je napomenuo da očekuje izvještaj ukrajinskog tima koji trenutno radi u Vašingtonu, kao i izvještaj glavnog komadanta Oružanih snaga, Oleksandra Sirskog, istakavši da je situacija posebno teška na frontu u Donjecku, prenosi Tanjug pozivajući se na Ukrinform.

Kako je ranije saopšteno, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden će predsjedavati sljedećim sastankom Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u formatu Ramštajn, koji će se održati 12. oktobra u Njemačkoj.

 

(Al Jazeera, agencije)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.