Inijesta završio profesionalnu karijeru

0

Andres Inijesta je donio konačnu odluku, u svojoj 40. godini završiće profesionalnu karijeru.

Njegov poslednji klub bio je Emirajts iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. U poslednjih nekoliko mjeseci spremao se samostalno bez kluba nadajući se da će ga neko kontaktirati, međutim nije dobio adekvatnu ponudi i odlučio je da je vrijeme za kraj.

U dresu Barselone je pružao najbolje partije. Ukupno je učestvovao u osvajanju 32 trofeja, od čega su devet u LA Ligi i četiri Lige šampiona, a sa selecijom Španije je bi dva puta šampion Evrope i jednom šampion svijeta. Ukupno je za nacionalni tim odigrao 131 meč, doa je 14 golova i imao 30 asistencija.

Prema tvrdnjama medija, Inijesta ima plan da se vrati u Španiju, stekne trenersku licencu i onda jednog dana postane trener Barselone u kojoj je kao igrač proveo 16 godina.

Posle boravka u Barseloni 2018. je odlučio da se preseli u Japan i tamo pojača ekipu Visel Kobea, gdje je 2023. godine osvojio titulu u domaćem prvenstvu.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.