Vuksanović nakon sastanka sa Milanovićem: U zajedništvu s Republikom Hrvatskom nastavljamo dalje svoju misiju u jačanju državnog subjektiviteta Crne Gore

0

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas se sastao s predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

U Domu kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi sastanku su prisustvovali predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, kao i predsjednici hrvatskih udruga u Boki kotorskoj.

Milanović je naglasio kako će Hrvatska nastaviti pružati podršku hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori, posebno u vezi s očuvanjem njihovih prava i kulturnog nasljeđa.

Predsjednik HGI – ja Adrijan Vuksanović je, nakon sastanka, iskazao zadovoljstvo na sveobuhvatnoj, temeljnoj i institucionalnoj podršci Hrvatske Hrvatima u Crnoj Gori. On je na tome zahvalio predsjedniku Milanoviću, kao i što je prije godinu dana, pred Parlamentarne izbore, pozvao pripadnike hrvatske nacionalne zajednice da daju glas Hrvatskoj građanskoj inicijativi.

“Čini me ponosnim i radosnim da potpora HGI – ja dolazi i s lijevog i s desnog političkog spektra Republike Hrvatske. Mi s optimizmom, u zajedništvu s Republikom Hrvatskom nastavljamo dalje svoju misiju u očuvanju hrvatskog identiteta u Crnoj Gori i jačanju državnog subjektiviteta Crne Gore. To je naš magistralni pravac i ta integrativna politika koju smo zastupali i zastupamo očigledno daje rezultat što nam je ponos i radost“, izjavio je Vuksanović nakon sastanka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.