Vučević: Dobro je da je Priština spustila tenzije, najvažnije da snabdijevanje hranom i lijekovima bude uredno

0

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je da je odlukom da ukine zabranu ulaska proizvoda iz centralne Srbije na punktu Merdare Priština spustila tenziju koja postoji duže vrijeme, ali da je najvažnije da Srbi na AP KiM mogu da dobiju uredno snabdijevanje hranom, namirnicima i lijekovima, piše Tanjug, a prenosi RTS.

Vučević je rekao da bi volio da se ta odluka Prištine ne odnosi samo na prelaz Merdare, ali da podržava sve što je dio relaksiranja života i obezbjeđivanja boljih uslova za život građana Srbije, odnosno sve što doprinosi da Srbi na KiM mogu bezbjednije i bolje da žive i imaju uredniju snabdijevenost.

On je dodao da ga interesuje suština, a to je da li građani mogu da lakše dobiju sve što je bilo zaustavljeno neodgovornom politikom Aljbina Kurtija.

– To je dobar napor njemačke strane koja je potencirala novu fazu CEFTA sporazuma. Mi smo uvijek spremni za dogovore, ne mislimo da su kompromisi loša strana, posebno ako će to stvoriti bolje uslove za život Srba na KiM – rekao je Vučević novinarima u Skoplju.

Kako je dodao, volio bi da to ne bude samo administrativni prelaz Merdare nego da na svim administrativnim prelazima to bude dozovljeno.

– I ja očekujem da će to biti tema 14. oktobra u Berlinu na premijerskom skupu sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom vezano za 10 godina Berlinskog procesa, pa ćemo pričati i o CEFTI – rekao je Vučević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.