Adžić čestitao Dan Vojske: Sprovođenjem partijskih interesa vojnici su uskraćeni za povoljnosti koje se tiču poboljšanja životnog standarda, rješavanja stambenih potreba…

0

Uvaženi pripadnici Vojske Crne Gore, povodom 7. oktobra, Dana Vojske Crne Gore koji u svima nama izaziva posebnu emociju, s obzirom na to da predstavlja i datum koji se osim velike pobjede na Tuđemilu usko povezuje sa hiljadugodišnjom državnošću Crne Gore, upućujem vama srdačne i iskrene čestitke, uz želju da što prije prevaziđete sve probleme koji umanjuju borbenu gotovost Vojske Crne Gore i unižavaju kredibilitet kod saveznika i međunarodnih partnera, saopštio je Filip Adžić, potpredsjednik URE.

„Na današnji dan sa ponosom se prisjećam uloženih napora u poboljšanju uslova rada pripadnika Vojske Crne Gore, prije svega povećanja zarada, kao i modernizacije Vojske, koja je podrazumijevala ulaganje u izgradnju i renoviranje objekata od preko 20 miliona evra, ali i finiširanje svih procedura za nabavku patrolnih brodova, bespilotnih letilica, minobacača, protivoklopnih sredstava, kao i mnogih drugih elemenata neophodnih za poboljšanje naše odbrambene sposobnosti“, izjavio je Adžić, pa nastavio:

„Teško je danas gledati amaterizam na svim nivoima izvršne vlasti koji prouzrokuje destabilizaciju institucija i unižavanje profesionalizma. Sprovođenjem partijskih interesa protraćeno je vrijeme i vojnici su uskraćeni za brojne povoljnosti koje se tiču poboljšanja životnog standarda, rješavanja stambenih potreba, bržeg napredovanja i rasterećenja vojnika, a koje bi omogućilo i lakše uvođenje novih kadrova u sistem odbrane“, rekao je Adžić.

Za kraj je dodao:

„Na samom kraju, znajući da ste obučeni za prevazilaženje najtežih prepreka i najsurovijih uslova, vjerujem da vas političke neprilike koje su vas slučajno zadesile neće pokolebati da nastavite da hrabro, odgovorno i dostojanstveno služite domovini. Da je vječna Crna Gora, živjela Vojska Crne Gore“, zaključio je Adžić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.