Operisan učenik koji je izboden nožem u Baru

0

Učenika barske Gimnazije „Niko Rolović“ D.M. (17) Bara, koji je danas oko 11 časova isboden nožem, operisan je u Opštoj bolnici Bar.

„U ponedjeljak je u toku malog odmora, u 11.08 časova, došlo do incidenta u dvorištu Gimnazije „Niko Rolović“. Dva lica koja nisu učenici naše škole su napala učenika i nanijela mu povrede“, izjavila je za Primorski portal direktorica Gimnazije „Niko Rolović“ Marija Đonović.

Ona je istakla da je brzom intervencijom profesora sukob zaustavljen, te da su odmah obaviješteni Hitna pomoć i policija.

Ranu nožem 17-godišnjem D.M. nanio je vršnjak A.K., koji je bio sa starijom bratom.

Oni su, inače, bivši učenici Srednje stručne škole.

„K.A. bio je naš učenik do prošle školske godine, kada je izgubio godinu, pao, i ove godine se nije upisivao. Njegov brat je prije 3 godine završio našu školu. Inače su problematični, policija ima evidenciju“, rekao je za Radi Crne Gore direktor Srednje stručne škole Vučko Asović.

Portal Bar Info prenosi da je povrijeđeni učenik operisan i da se nalazi na intenzivnoj njezi.

“Povrijeđeni D.M. je u stanju životne ugroženosti dovežen u Opštu bolnicu. Dječak je imao povrede grudnog koša, dijafragme i slezine. Nož je probio zid grudnog koša i ušao u trbuh. Operativno je zbrinut i nalazi se na Odjeljenju intenzivne njege”, rekao je direktor bolnice Igor Karišik.

O događaju u Baru obaviješteno je Više državno tužilaštvo, a portparolka Lepa Medenica saopštila je da se djelo kvalifikuje kao pokušaj ubistva.

Maloljetni A.K. je u prisustvu roditelja priveden u prostorije Odjeljenja bezbijednosti Bar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.