FOTO: PG ping pong – Sahat kula osvajač trećeg izdanja

0

Ekipa Sahat kula, u sastavu Tara Lutovac, Miloš Mrdak, Dušan Dragović i Stevica Bjeletić, osvojila je treće izdanje manifestacije Sekretarijata za sport i STK Spin, pod nazivom ”PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni”.

Od 120 takmičara koji su se oprobali na osam kvalifikacionih turnira održanih na četiri lokacije u gradu na kojima su instalirana po dva stola za stoni tenis (Stari aerodrom, Blok 5, Pobrežje i Njegošev park), 32 najbolja su se plasirala u finale održano preotekle subote,

Kvalifikanti su voljom žrijeba podijeljeni u osam ekipa, sastavljenih od po 4 člana (tri muškarca i žena), a po 4 ekipe su smještene u grupe A i B, gdje su se igrale po sistemu ”svako sa svakim”.

Plan je bio da se čitav završni turnir održi u Bemaks parku, međutim dva stola zbog blata usljed velikih padavina prethodnih dana nisu bila upotrebljiva, pa se grupa A takmičila na planiranom mjestu, dok je grupa B prebačena na stonoteniske stolove u starom dijelu Tološke šume.

U prvom kolu grupe A Milenijum (Duško Kostić, Velibor Srdanović, Nikola Ilić, Jelka Drinčić) i Ribnica (Dejan Bjelić, Aleksandar Obradović, Marko Pešić, Snežana Miličković) odigrali su 2:2, a isti rezultat viđen je u okršaju Morače (David Milić, Filip Popović, Balša Tomović, Mirjana Andrijević) i Skalina (Nikola Popović, Vladimir Ivanović, Marko Davidović, Tamara Martinović).

U drugoj rundi Milenijum i Morača odigrali su 2:2, dok je Ribnica porazila Skaline 3:1, da bi u trećoj Milenijum nadigrao Skaline 3:1, dok su Ribnica i Morača odigrali neriješeno 2:2.

U polufinale su se plasirale ekipe Ribnica i Milenijum sa po 5 bodova (Ribnica kao prva zbog više osvojenih poena u međusobnom duelu 48:45).

U grupi B budući šampion Sahat kula zabilježio je trijumf u prvom kolu nad Ljubovićem 3:1 (Viktor Rogić, Bogdan Bubanja, Aleksa Ivanović, Ivana Badnjar), a istim rezultatom Gorica (Samir Hodžić, Dragan Jovanović, Stefan Martinović, Ana Petrović) je pobijedila Duklju (Milan Drobnjak, Duško Lazović, Sreten Čalović, Natalia Podlesnaia).

Drugo kolo donijelo je uspjeh Gorica protiv Sahat kule 3:1, te remi Duklje i Ljubovića 2:2.

U trećoj rundu Sahat kula je slavila protiv Duklje 3:1, dok je jalovu pobjedu upisao Ljubović protiv Gorice – 3:1.

Gorica i Sahat kula prošli su u polufinale sa skorom od po 4 boda – Gorica kao prvoplasirana zbog pobjede u međusobnom duelu.

Pred početak polufinalnih duela počela je kiša, pa je završnica turnira preseljena u zatvoreno, u dvoranu ”Verde”.

Tamo je u prvom, dramatičnom polufinalu Sahat kula odigrala neriješeno protiv Ribnice 2:2 (Obradović – Dragović 15:10, Miličković – Lutovac 11:15, Bjelić – Bjeletić 7:15, Pešić – Mrdak 15:9), ali je zaradila meč za titulu zahvaljujući samo jednom poenu više u partijama – 48:49!)

U drugom polufinalu Gorica je pobijedila Milenijum 3:1 (Jovanović – Srdanović 15:7, Petrović – Drinčić 15:12, Hodžić – Kostić 7:15, Martinović – Ilić 15:8).

Usljedila je borba za nagradni fond od 2000 evra.

Prvo je u meču za treće mjesto ekipa Ribnice nadigrala Milenijum sa 3:0 (Miličković – Drinčić 15:4, Pešić – Ilić 15:12, Obradović – Srdanović 15:12, Bjelić – Kostić nije odigran).

Tako su članovi Ribnice podijelili novčanu nagradu u iznosu od 400 eura, dok su igrači Milenijuma dobili utješnu nagradu od sponzora ProfitApp – po outdoor stonoteniski reket sa koji se koriste za manifestaciju PG ping pong.

U velikom finalu Sahat kula se revanširala Gorici za poraz u grupi i rezultatom 3:1 zaradila prvi nagradu u iznosu od 1000 evra.

Lutovac je pobijedila Petrović 15:12, Martinovć je trijumfom nad Mrdakom 15:13 izjednačio na 1:1, ali su potom Dragović protiv Jovanovića 15:11, te Bjeletić protiv Hodžića 15:14, obezbijedili trijumf svojoj ekipi.

Timu Gorica pripala je novčana nagrada u iznosu od 600 evra za osvojeno drugo mjesto.

Veoma smo zadovoljni interesovanjem za takmičenje u trećem izdanju ”PG ping ponga”, posebno u muškoj konkurenciji, u kojoj smo mogli da popunimo još minimum dva kvalifikaciona turnira. Hvala svim takmičarima na učešću, fer i korektnom ponašanju i prikazanoj igri, te strpljenju zbog promjena planova usljed nestabilnih vremenskih uslova. Veliku zahvalnost dugujemo i našim partnerima iz Stonoteniskog kluba Spin, bez čije posvećenosti i profesionalnosti ova manifestacija ne bi bila moguća. Čestitamo pobjednicima, a ostalima želimo više sreće dogodine”, poentirao je koordinator ”PG ping ponga” iz Sekretarijata za sport, Miloš Stijepović.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.