Krapović: Ministarstvo odbrane će nastaviti da radi na unapređenju uslova za rad i život naših vojnika

0

Uvjeravam vas da će Ministarstvo odbrane nastaviti da radi na unapređenju uslova za rad i život naših vojnika, saopštio je ministar odbrane Dragan Krapović povodom Dana Vojske Crne Gore.

“Ovaj dan je prilika da odamo priznanje i zahvalnost svima vama koji hrabro služe našoj zemlji, štiteći njenu nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet. Dan Vojske nije samo simbol naše ratničke tradicije i nasleđa, već i podsjetnik na ono što vi kao čuvari mira i stabilnosti svakodnevno radite. U posljednjim godinama, svijet se suočava sa mnogim preprekama i nesigurnostima, koje dodatno naglašavaju značaj vojske u očuvanju bezbjednosti”, rekao je Krapović.

Kako je dodao, u tom kontekstu, uloga Vojske postaje sve značajnija.

“Uvjeravam vas da će Ministarstvo odbrane nastaviti da radi na unapređenju uslova za rad i život naših vojnika, kako bismo zajedno gradili jaču i savremeniju vojsku. Razvijamo programe obuke, modernizujemo opremu i radimo na jačanju socijalnog i materijalnog statusa pripadnika vojske. Naša je obaveza da obezbjedimo da svi vi imate adekvatne resurse i podršku da biste mogli da obavljate svoj posao na najbolji mogući način”, kazao je Krapović.

Takođe, kako ukazuje, važno je da ne zaboravimo na porodice naših vojnika, koje su često tiha podrška i oslonac.

“Njihova snaga i razumijevanje čine vašu misiju lakšom i uspešnijom. U tom smislu, upućujem posebnu zahvalnost svim porodicama koje stoje uz vas i pružaju vam podršku u svakom trenutku. Na kraju, želim vam da ovaj Dan Vojske proslavite sa ponosom, jer ste vi ti koji činite razliku. Vaša hrabrost, disciplina i posvećenost su vrijednosti koje nas inspirišu. Neka vas vodi osećaj ponosa i odgovornosti za sve što radite. Želim vam mnogo zdravlja, sreće i uspjeha u budućim izazovima. Nastavite da budete uzor hrabrosti i odanosti”, zaključio je Krapović.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.