Raspisan književni konkurs „FUNK knjiga“ za najbolji neobjavljeni roman u Crnoj Gori

0

Organizacioni odbor Festivala umjetnosti, nauke i kulture Univerziteta Crne Gore raspisao je Književni konkurs pod nazivom „FUNK knjiga“ za najbolji neobjavljeni roman u Crnoj Gori.

Prijave na Konkurs podnose se od 7. oktobra 2024. do 23. aprila 2025. godine, putem pošte ili elektronski, sa naznakom „Književni konkurs Funk knjiga“:

Propozicije konkursa

Konkurs je namijenjen autorima koji su državljani Crne Gore ili studenti Univerziteta Crne Gore, koji pišu na službenom i jezicima u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

Rukopis koji je napisan na albanskom jeziku mora biti predat i u prevodu na službeni jezik ili na jedan od tri druga jezika u službenoj upotrebi.

Prijave na konkurs se podnose anonimno, sa šifrom i razrješenjem šifre. Rukopisi, dakle, moraju biti potpisani isključivo šifrom autora, a razrješenje šifre podnosi se u posebnom dokumentu (u slučaju slanja elektronskom poštom) odnosno u zasebno kovertu unutar pošiljke (u slučaju predavanja dokumentacije putem pošte), sa naznakom RAZRJEŠENJE ŠIFRE, u kojem se navode sljedeći podaci autora:

  • šifra,
  • ime i prezime,
  • datum rođenja,
  • adresa stanovanja,
  • broj telefona,
  • e-mail.

Šifra mora da sadrži najmanje četiri znaka koji su kombinacija slova i brojeva.

Nagrade za najbolje rukopise:

Prva nagrada: 1.000 €, publikovanje rukopisa i plaketa

Druga nagrada: 700 € i plaketa

Treća nagrada: 500 € i plaketa

Žiri za odabir najboljih rukopisa čine profesori, književni kritičari i urednici, čija će se imena tretirati kao poslovna tajna Organizacionog odbora FUNK-a i Univerziteta Crne Gore do dana objavljivanja rezultata Konkursa.

Promocija nagrađenih autora održaće se na FUNK-u 2025. godine.

Za sve dodatne informacije: [email protected]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.