Uhapšena posada broda: Ševrcovali četiri tone kokaina

0
Prošle sedmice, španska carina presrela je teretni brod u blizini Kanarskih ostrva koji je prevozio oko 4.000 kilograma kokaina. Na brodu je uhapšena grupa od deset članova posade, uključujući Holanđanina i pet Turaka.

Brod imena “Ras” i dužine 70 metara plovio je oko 241 kilometar od ostrva Lanzarote, pod tanzanijskom zastavom. Uhapšena su i dva muškarca iz Azerbejdžana, piše Crimesite. Centar za pomorsku analizu i operacije trgovine drogom (MAOC-N), evropska organizacija za saradnju u Lisabonu, nadgledao je teretni brod jer je obavljao čudnu plovidbu.

Brod je isplovio iz Turske, a zatim se uputio prema Atlantskom okeanu kod Sijera Leonea i Gvineje Bisau. Nakon nekoliko manevara otplovio je nazad prema Evropi bez pristajanja u luci. Kokain je vjerovatno otplovio sa afričke obale do teretnog broda i prebačen na otvoreno more.

Kokain je bio sakriven između skladišta teretnog broda, kojem je bilo vrlo teško pristupiti. Brod je u petak stigao u Arrecife, Lanzarote, gdje je istovarena droga.

Zapadna Afrika godinama funkcioniše kao pretovarna tačka za kokain iz Južne Amerike. U septembru je još jedna velika pošiljka iz Venecuele preuzeta u Gvineji Bisau.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.