Vukićević: Zašto vlast finansira 2BS forum Sava Kentera, starog medijskog kerbera oborene kleptokratije?

0

Postavlja se pitanje: zašto i današnja crnogorska vlast finansira održavanje 2BS foruma i zbog čega je ona pokrovitelj tog foruma?

To je upitao politički analitičar Boško Vukićević, pa podsjetio šta je, zabravo, 2BS forum, i ko stoji iza istog.

„Dugogodišnja misija ovog foruma, čiji je tvorac Atlantski savez Crne Gore, bila je promovisanje NATO – smjera s jedne strane, ali s druge – žestoka i neupitna odbrana nekadašnjeg diktatorskog režima. Takva odbrana je, tokom godina, bila takvog tipa da su mnogi nezavisni analitičari ovaj forum smatrali nekom vrstom megafona Mila Đukanovića i njegove autokratije, za prvenstveno spoljnu upotrebu. Što i ne treba da čudi, imajući u vidu da je osnivač Atlantskog saveza koji organizuje 2BS forum – Savo Kentera, stari medijski kerber oborene kleptokratije, dok je predsjednica Upravnog odbora – Milica Pejanović Đurišić, nekadašnja visoka funkcionerka DPS -a“, naveo je Vukićević.

Zatim se osvrnuo na bivšeg i aktuelnog predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića i Jakova Milatovića.

„Ove godine su glavni učesnici 2BS foruma, prije svih Đukanović i Milatović, u tolikoj mjeri napadali crnogorsku izvršnu vlast, da se stiče utisak da je osnovna uloga ovog događaja bila u pokušajima izazivanja krize i obaranja Vlade. Stoga, zaista nije jasno: zašto bi Vlada finansirala neki forum čija je osnovna misija u pokušaju obaranja te iste Vlade? Štaviše – biti pokrovitelj nečega što promoviše tvoju propast!?, upitao je Vukićević.

Najzad, kako je dodao, „zašto bi poreski obveznici Crne Gore uopšte morali da plaćaju za organizaciju 2BS foruma“?

„Ovo nije jedini primjer naizgled mazohističkog ponašanja Vlade; još se jedan, recimo, nalazi u perfidnoj ulozi Bošnjačke stranke, koja je sve učinila da na podgoričkim izborima ne uđe u lokalni parlament, da pomogne DPS u, a odmogne izvršnoj vlasti čiji je činilac. Za takvu svoju politiku, a i za neke druge, lokalne, u kojima je radila protiv interesa izvršne vlasti, Bošnjačku stranku još uvijek niko nije pozvao na odgovornost. O tim stvarima ću u nekom narednom osvrtu“, istakao je Vukićević.

Za kraj je dodao:

„Bilo kako bilo, ukoliko želi da doživi uspješan rad i dugo trajanje, Vlada Crne Gore bi morala izbjegavati ovakve mazohističke postupke i osloboditi se trojanskih konja u sopstvenim redovima. Kao prvi korak u tom smjeru, Vlada Crne Gore treba da hitno i javno otkaže bilo koje daljnje finansiranje i pokroviteljstvo 2BS foruma“, poručio je Vukićević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.