Banjaja slavio u zemlji izlazećeg sunca

0

Franćesko Banjaja (Dukati) pobjednik je trke za Veliku nagradu Japana, koja je ujedno predstavljala 16. rundu u tekućoj sezoni “kraljevske klase”.

Aktuelni prvak svijeta, koji je juče slavio i u sprint trici, prvi put je trijumfovao u Japanu i tako se približio odbrani krune, s obzirom da su do kraja takmičarske godine ostale još četiri etape – Australija, Tajland, Malezija i Valensija.

“Izuzetno sam srećan. Izvukli smo maksimum. Hoću da nastavim u ovom ritmu. Martin je još jednom dokazao koliko je opasan”, školska je bila izjava Banjaje nakon trke.

Banjaji je konstantno disao za vrat upravo najveći konkurent, lider u generalnom plasmanu Horhe Martin (Pramak). Fantastičan je bio Španac, nakon loših kvalifikacija krenuo sa 11. pozicije, ali se već nakon pet-šest uvodnih krugova našao iza lidera ukupnog poretka.

Martin na četiri trke prije kraja ima 10 bodova više od Banjaje.

Treba istaći, ali nikako time umanjiti učinak, da su Martinu pomogla brojna izlijetanja motociklista – najbrži u kvalifikacijama, Pedro Akosta, proklizao je poslije tri kruga, nekoliko minuta vozio kao posljednjeplasirani i na kraju odustao.

Uz to, već u prvom krugu sudarili su se Đoan Mir Aleks Markez, na polovini trke izletio je i Maverik Vinjales

Inače, najniže pobjedničko postolje, odnosno treću poziciju, zauzeo je Mark Markez (Gresini).

Izgledalo je da će, nakon velike greške Akoste, odlični Banjaja rutinski doći do trijumfa u Japanu, ali u posljednjih šest krugova počeo je da gubi tempo i stekao se utisak da ima problem sa gorivom. U tim trenucima Martin je prišao Italijalnu na ispod devet desetinki, ali je popularni Peko najbolje čuvao za kraj i tri kruga prije cilaj zadao ključni udarac.

“Nikada ne odustajem. Moram biti zadovoljan rezultatom. Odradio sam jako dobar posao. Želio sam da izvučem najbolje od Banjaje i to sam uspio. Na dva kruga prije kraja vidio sam da je to-to, još jednom se dokazalo da je Peko gospodar kada je u pitanju čuvanje pneumatika”, poručio je Horhe Martin.

Moto GP šampionat nastavlja se 20. oktobra na Filip ostrvu u Australiji.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

(lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.