Emotivno i fizički ispražnjena Budućnost otvara domaći teren Igokei

0

Budućnost je sprema za 3. kolo ABA lige, odnosno gostovanje Igokei. Utakmica se igra večeras od 19 sati u Laktašima.

Nakon pobjeda nad Mornarom (51:98) i Splitom (97:75) crnogorski šampion želi da poveže het-trik trijumfa u regionalnom košarkaškom takmičenju. Istovremeno, i Igokea je ostvarila obje pobjede nad Splitom (74:79) i Zadrom (76:79).

Poslije teške utakmice sa Gran Kanarijom, emotivno i fizički smo ispražnjeni. Moramo da nastavimo dalje. Očekuje nas teška utakmica protiv vrlo dobrog protivnika, ekipe Igokee, koja je startovala maksimalno. U FIBA Ligi šampiona ostvarili su pobjedu, a u ABA ligi, kao i mi, imaju stoprocentan učinak, sa dvije pobjede. Počinje mini turneja, kreću teže utakmice, teška gostovanja. Svi znamo da je Igokea vrlo nezgodna ekipa, svake godine, a naročito na svom terenu. Mi moramo da se fokusiramo prvo na Igokeu, sa maksimalnom koncentracijom na njih, a onda ćemo razmišljati o Trentu i Zadru„, rekao je centar Budućnosti, Kenan Kamenjaš.

Foto: KK Budućnost

Igokea u novoj sezoni zna samo za pobjede. Pored dva trijumfa u regionalnom takmičenju, Igosi su savladali i Nanter na otvaranju FIBA Lige šampiona.

S obzirom na kvalitet protivnika imamo jako malo vremena za pripremu utakmice, što sigurno da nije dovoljno da prođemo sve detaljevezano za jednu jako dobru ekipu Budućnost VOLI. Bez obzira na dva poraza u Evrokupu, naročito sa Gran Kanarijom odigrali su izvanredno. Mislim da se vidi rad pečat trenera Žakelja koji je sad već jedno kontinuirano vrijeme tu, da su uloge dobro posložene i da nas čeka sigurno jedna teška utakmica. Mi ćemo probati da se regenerišemo, oporavimo u ovom kratkom roku i opet nadam se da smo svojim odnosom zaslužili da dođe još publike u dvoranu i da nas podrži. Pokušaćemo da uradimo sve što je potrebno da dođemo do pobjede na domaćem terenu„, rekao je trener Igokee, Nenad Stefanović.

Tim iz Laktaša će prvi put igrati na svom parketu, nakon pobjeda nad Splitom i Zadrom u Dalmaciji.

Biće to veoma teška utakmica sa ekipom koja igra i Evrokup i koja je proteklih sezona uvijek u vrhu tabele i jako su neugodan protivnik. Mi ćemo se potruditi i dati svoj maksimum da pokušamo pobijediti odličnu ekipu iz Podgorice„, rekao je košarkaš Igosa, Ognjen Radošić.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

SATNICA

17: Dubai – Mega

17: Mornar – Cedevita Olimpija

19: Igokea – Budućnost

21: Krka – Spartak

Nedjelja

12: FMP – Borac

17: Split – Crvena zvezda

18.30: Partizan – Cibona

Ponedjelja

19: SC Derbi – Zadar

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.