Milo zove Jakova u koaliciju: Njemu je jasno sa kim može da sarađuje u ostvarivanju svojih ciljeva

0

Bivši predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović pozvao je predsjednika Jakova Milatovića da u Podgorici napravi koaliciju sa njegovim DPS-om.

On je ponudu uputio sa NATO-ovog 2BS samita u Splendidu.

Đukanović je pozvao Milatovića da pokaže hrabrost ukoliko želi da bude državnik i ne ponovi grešku koju je Milojko Spajić napravio prošle godine kada je odbio mogućnost da formira vlast sa DPS-om n adržavnom nivou.

– A bez hrabrosti, nema ozbiljne politike, a posebno – nema ni ‘d’ od državnika. Tu je situaciju imao premijer Spajić prije godinu. Tada je PES imao 23 poslanika, DPS 21, zajedno 44 – više nego dovoljno većina da se dvije partije koje se deklarišu za Evropu i za NATO stabilno vladaju sljedećih ne četiri, nego osam godina… Nije imao hrabrosti za to. Milatović je danas pred istim tim iskušenjem. I njemu je slika jasna. On ne vidi svoju budućnost sa velikosrpskim nacionalizmom Mandića i Kneževića. Posvađan je sa svojim dojučerašnjim kolegom Spajićem. Njemu je jasno sa kim može da sarađuje u ostvarivanju svojih ciljeva. Ostaje pitanje ima li hrabosti da povuče taj potez – rekao je Đukanović.

Upitan ima li Milatović hrabrosti, Đukanović je rekao:

– Hajde da ne budem potpuno otvoren, ostavljujući nadu da će pravilno pročitati poruku birača sa ovih izbora – poručio je Đukanović.

Nešto prije Đukanovića, na 2BS samitu je govorio upravo Milatović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.