Vulin: Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji niti će biti dio antiruske histerije

0

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa generalnim direktorom ruske energetske kompanije „Roseti“ Andrejom Rjuminom, kojem je prenio da Srbija neće mijenjati svoju politiku prema Rusiji, što znači da neće uvoditi sankcije Moskvi niti postati dio antiruske histerije.

Vulin je naglasio da su Rusi i njihove investicije u Srbiji sigurni jer ova zemlja, za razliku od nekih drugih, neće otimati rusku imovinu, saopšteno je iz pres-službe Vlade Srbije.

On je zahvalio Rjuminu za posjetu delegacije kompanije „Roseti“, te poručio da se raduje nastavku saradnje.

Rjumin je istakao veliku pažnju koju Vulin posvećuje razvoju odnosa Ruske Federacije i Srbije, te mu zahvalio za učešću u organizaciji posjete.

– Hitan zadatak za sve zemlje danas je da osiguraju bezbjednost infrastrukture, uključujući informacionu. Ovo pitanje može postati još jedna tema saradnje energetskih kompanija Rusije i Srbije – rekao je Rjumin.

Posebna tema sastanka bila je priprema za 20. sastanak Međuvladinog rusko-srpskog komiteta za trgovinu, ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju, koji će biti održan u novembru u Sankt Peterburgu.

Sastanak će biti održan pod predsjedavanjem ministra ekonomskog razvoja Ruske Federacije Maksima Rešetnjikova i ministra zaduženog za međunarodnu ekonomsku saradnju u Vladi Srbije Nenada Popovića.

Vulin i Rjumin razmotrili su moguće pravce i praktične zadatke saradnje kompanije „Roseti“ i srpskih energetskih kompanija, navodi se u saopštenju.

 

(Srna)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.