Evroliga: Zvezda bez dva najiskusnija igrača gostuje debitantu

0

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otvarja novu sezonu Evrolige protiv debitanta u društvu najboljih – Pariza.

Meč sa osvajačem Evrokupa na programu je večeras od 21 sat u „Adidas areni“, a prema prvim najavama crveno-bijeli će imati veliku podršku u glavnom gradu Francuske.

Pred ovaj duel trener Janis Sferopulos neće moći da računa na Miloša Teodosića (suspenzija iz prethodne sezone dva meča) i Branka Lazića, koji je povrijedio zadnju ložu na treningu u srijedu u Beogradu.

Jako bitan meč za nas, da otvorimo sezonu kako treba. Nismo ABA ligu otvorili na najbolji mogući način. Želim da to ispravimo i da ne krenemo tako u Evorligi. Što se tiče ekipe Pariza, ekipa koja igra sa velikom energijom i koja igra na veliki broj posjeda i poena. Ako želimo da dođemo do pobjede, mislim da to moramo da im uskratimo i da malo usporimo igru i da igramo na naš način. Ako igrate u njihovom ritmu, mogu da pobijede bilo koga, i da daju 100 poena. Imaju energiju i uzbuđeni su što igraju Evroligu. Daće sto posto, moramo da ih usporimo i uvedemo u naš ritam„, rekao je reprezentativac Srbije iz redova crveno-bijelih, Ognjen Dobrić.

Dobrić – foto: ABA liga

Povratnik iz Virtusa je usled odsustva Teodosića i kapitena Lazića, jedan od najiskusnijih u Crvenoj zvezdi, pored Dejana Davidovca i Luke Mitrovića.

Dugo očekivani početak Evrolige! Motivisani smo, dobro smo radili na treninzima u prethodnom periodu i mislim da spremni dočekujemo ovaj početak. Protiv sebe imamo jednu novu ekipu Evrolige koja će definitivno biti motivisana da se pokaže u najboljem mogućem svijetlu i da pokaže da pripada ovom takmičenju. Jedna atipična ekipa, pomalo nepoznanica svima nama, pogotovo u ranoj fazi takmičenja”, rekao je Mitrović i dodao:

„Analizirali smo to što smo mogli da analiziramo, znamo da nas čeka jedan fizički zahtevan meč sa dosta trčanja, tranzicije, kratkih napada, tako da… Sa te taktičke strane mislim da smo se dobro spremili”.

Luka Mitrović – foto: ABA liga

Crveno-bijeli nakon prve utakmice u Evroligi, direktno lete redovnom linijom za Split gdje ih već u nedelju očekuje utakmica 3. kola ABA lige sa ekipom Splita.

REZULTATI

Četvrtak

Alba – Panatinaikos 77:87

Žalgiris – Barselona 74:67

Monako – Olimpija Milano 93:80

Baskonija – Partizan 88:82

Bajern – Real 97:89

Makabi – Asvel 89:82

Petak

19.30h Fenerbahče – Olimpijakos

21.00h Virtus – Anadolu Efes

21.00h Pariz – Crvena zvezda

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.