Jokić traži da DIK poništi rješenje OIK-a o prihvatanju prigovora DPS-a na rezultate u Prčanju

0

Predsjednik Opštine Kotor i nosilac liste Demokrata i PES Vladimir Jokić podnio je prigovor Državnoj izbornoj komisiji (DIK). On traži da DIK poništi rješenje OIK-a Kotor o prihvatanju prigovora Demokratske partije socijalista (DPS) na rezultate izbornog procesa na biračkom mjestu Prčanj.

Prošli su izbori kojima su, prema njegovim riječima, gotovo svi “nezadovoljni, jer su gotovo svi očekivali više”.

“Međutim ono što su samo rijetki očekivali je da će DPS opet prkositi matematici i logici, nešto kao 2020-te. Jedino što su ove nauke neumoljive, pa nikada ne dozvole da dva i dva u zbiru budu šest. DPS je podnio prigovor i tražio ponavljanje izbora na Prčanju. Opštinska izborna komisija, koja ima 16 članova, se sastala i glasala i to 8:7 u korist ponavljanja. Zakon u članu 21 kaže da bi se nešto usvojilo mora biti za to većina od svih članova. Ustavni sud je odlučivao u sličnom slučaju i potvrdio da tako stoji u zakonu. Većina od 16 je devet, a osam je pola od 16, ne većina”, napisao je Jokić u objavi na Facebook profilu.

Dakle sa osam glasova za, pojašnjava da se ne može usvojiti ništa u OIK, pa tako, kaže, ni ova odluka.

“Naravno, to nije smetalo legendarnim kadrovima DPS da ustvrde da je osam većina od 16 i donesu odluku”, naveo je on.

Poručuje da protiv ove matematike za “drugi razred osnovne”  je podnio prigovor Državnoj izbornoj komisiji koja će ga, kaže, razmatrati sjutra u 14 časova.

“Ako u Crnoj Gori važe crnogorski zakoni i univerzalni osnovi matematike, DIK će poništiti ove odluke i ponavljanja izbora neće biti. Ako to ne učini onda će 8 biti većina od 16, pa kad taj matematički zakon padne u vodu, onda će i slonovi početi da lete”, stoji u objavi Jokića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.