EPCG Superliga odbojkašica: Sezonu otvaraju Morača i Jedinstvo, gradski derbi u Baru

0

Utakmicama u Podgorici i Herceg Novom počeće sezona 2024/25 u EPCG Superligi odbojkašica.

Morača će u dvorani OŠ “Radojica Perović” večera, dočekati ekipu Jedinstva, od 20 sati, a u istom terminu Albatros će u SC Igalo igrati sa ekipom Gimnazijalca u jednom od tri primorska derbija u prvom kolu.

Morača nakon sjajne završnice prošle sezone sastaće se sa bjelopoljskim timom na početku uzbudljive sezone, u kojoj će ponovo u Superligi igrati kotorski Gimnazijalac, kao osvajač EPCG Prve lige prošle sezone. Kotoranke putuju u Herceg Novi na megdan Albatrosu.

Još jedan tim koji se izborio za mjesto u EPCG Superligi kroz EPCG Prvu ligu, tim Budve, prvi meč u novoj sezoni odigraće kao domaćin, a za rivala u subotu, 5. oktobra, sa početkom od 18 sati, imaće mladi tim Akademije. Meč se igra u MSC “Budva”.

Nedjelja je dan najzvučnijih mečeva kola – 6. oktobra od 18 sati očekuje nas derbi bivših prvaka i gradskih rivala, Galeba i Luke Bar u SC Topolica.

Luka Bar je sezonu otvorila porazom u Superkupu od Herceg Novog u Nikšiću, 3:0, prethodnog vikenda, a trener “sirena”, Vladimir Milačić, bio je kratak i jasan.

“Gradskim derbijem otvaramo novu sezonu. Očekujemo dobru utakmicu i našu pobjedu”, kazao je Milačić, čiji će tim biti jači za reprezentativke, Tijanu Tvrdišić i Dijanu Vuković, kao i nekadašnju igračicu Galeba, Teodoru Čavić.

Foto: Stefan Ivanović/MatchLens/OSCG

Domaćin prvog barskog derbija, tim Galeba, sa podmlađenim sastavom dočekuje novu sezonu.

“U novu sezonu ulazimo sa dosta mladim rosterom. Ekipu čine većinom djevojčice od 14-15 godina, koje sigurno imaju perspektivu i koje će uz malo strpljenja biti prava okosnica našeg kluba. Uz kapitenku Vlaović i libera Raketić koje su ostale od prošle godine želimo da napravimo jednu pravu barsku zdravu odbojkašku priču. Od prvog kola čekaju nas ozbiljni izazovi. Očekivanja u prvom meču protiv ekipe Luke Bar su jasna – pokazati borbenost, želju, strpljenje i napredak u odnosu na neki prošli period. Misli da uvijek okrećemo ka svakom narednom poenu. Koliko možemo u ovom trenutku, vidjećemo u nedelju. Želimo da iz kola u kolo što više sazrijevamo, dižemo formu i budemo sve bolji kako liga bude odmicala”, kazao je trener Galeba, Petar Koković.

Foto: Stefan Ivanović/MatchLens/OSCG

I u Herceg Novom u nedjelju veče zvučan susret – osvajač Superkupa i neprikosnoveni tim na crnogorskoj odbojkaškoj sceni u prethodne dvije godine, Hereg Novi, nakon dobrog otpora Lođu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dočekaće Budućnost, koja uz nekoliko pojačanja kreće u novu sezonu.

Meč u SC Igalo zakazan je za 19 sati.

Ligaški dio EPCG Superlige igraće se po sistemu “svako sa svakim”, a format plej-ofa biće drugačiji od ove sezone: vodeće dvije ekipe prvog dijela šampionata obezbijediće direktno mjesto u polufinalnu plej-ofa, dok će se za preostala dva mjesta u razigravanju nadmetati ekipe od 3. do 6. mjesta, u po dva meča i to trećeplasirani tim sa šestoplasiranim i četvrtoplasirana ekipa sa petoplasiranom.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.